Αδ. Γεωργιάδης: Μύθος ότι ο Τσίπρας υπερασπίζεται τους φτωχούς
03/03/2019 14:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδ. Γεωργιάδης: Μύθος ότι ο Τσίπρας υπερασπίζεται τους φτωχούς

Η ιδέα ότι ο κ. Τσίπρας φτιάχνει προοδευτικό μέτωπο πάει πολύ, είναι παραμύθια της Χαλιμάς, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Δεν έχει κανέναν περιορισμό, καμία ιδεολογία ο πρωθυπουργός, συνέχισε λέγοντας: το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον η πολύφερνος νύφη για τον πρωθυπουργό. Η απάντηση είναι μόνο μία: Κύριε Τσίπρα, δεν έχετε καμία ιδεολογία, καμία αρχή, και έτσι σας αντιμετωπίζουμε. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι η παράταξη των άκρων στην Ελλάδα, διευκρίνισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει "μαδουροποίηση" της Ελλάδας

Απαντώντας στο ερώτημα για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ είναι το "κόμμα των πλουσίων" ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: "Πώς μπορεί να είναι ο κ. Τσίπρας με τους φτωχούς όταν κατήργησε το ΕΚΑΣ, ποιοι έπαιρναν το ΕΚΑΣ, οι πλούσιοι ή οι φτωχοί; Η αύξηση του ΦΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 13% στο 24% ποιους πλήττει; Η μείωση κατά 2/3 του επιδόματος θέρμανσης ποιους πλήττει; Τους πλουσίους; Όλα αυτά τα προστάτευσε η Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ είναι η γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου. Το κόμμα μας θα κάνει καλύτερη τη ζωή των πολλών ανθρώπων". Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το κομμουνιστικό του παρελθόν θέλει πολίτες εξαθλιωμένους ώστε να περιμένουν το επίδομά του για να επιβιώσουν, ότι θέλει μια "μαδουροποίηση" της Ελλάδας. "Εμείς λέμε ότι η γνήσια εθνική πολιτική, είναι αυτή που φέρνει επενδύσεις και παράγει πλούτο. Που δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει τις καλύτερες εξυπηρετήσεις στους πλουσίους της χώρας".

Για τον Όρμπαν

Ερωτηθείς για τη στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Όρμπαν, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: Το θετικό θα ήταν το ΕΛΚ να παρέμενε ενωμένο. Ο Όρμπαν έκανε πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, όπως έθιξε ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε ανήκει στο ΕΛΚ είτε όχι. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η θέση του Όρμπαν. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο στην κριτική του απέναντι στον Ούγγρο πρωθυπουργό, καθώς η πολιτική του Όρμπαν είναι ευθέως αντίθετη με τα ελληνικά συμφέροντα.

Είμαστε κατά του ρεβανσισμού

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: Ο Τσίπρας σκότωσε το δίλημμα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο". Ήταν μια απλή προσπάθεια να πάρουν την εξουσία λέγοντας ψέματα. Η μόνη θετική στιγμή ήταν η "κωλοτούμπα" επειδή παραμείναμε στο ευρώ. Δεν πρέπει όμως να τον χαϊδεύουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια έλεγαν Τσίπρας και Δραγασάκης ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ζούμε την περίοδο δικαίωσης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Όταν ήρθαν οι αντίπαλοί μας στην εξουσία έγιναν οι καλύτεροι φίλοι των Αμερικανών. Επί της ουσίας η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας δικαιώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε κατά του διχασμού και του ρεβανσισμού, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. Άλλο όμως η δικαιοσύνη. Δεν θα πιέσουμε εισαγγελίες ή δεν θα χρησιμοποιήσουμε ψευδομάρτυρες, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Novartis. Θα ψάξουμε την περίοδο Τσίπρα αλλά δεν θα κατασκευάσουμε τίποτα εναντίον του.

Πρέπει να εφαρμόσουμε ελεύθερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Όσον αφορά τις εκλογές, ανέφερε ότι χρειαζόμαστε και την αυτοδυναμία και τη συναίνεση. Ο Τσίπρας έχει βάλει τη νάρκη της απλής αναλογικής και η Ελλάδα κινδυνεύει. Αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε αυτοδυναμία, δεν θα δείξουμε αλαζονεία. Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα με το οποίο πρέπει να συνεργαστούμε και στο μέλλον για τις μεγάλες τομές και τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Δεν εργαζόμαστε μόνο να νικήσει ο Μητσοτάκης για να φύγει ο Τσίπρας, αλλά εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν τα παιδιά μας γυρίσουν στην Ελλάδα και η οικονομία θα αρχίσει να παράγει καλές θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν φύγει ο κύριος Τσίπρας. Πρέπει να εφαρμόσουμε ελεύθερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, τόνισε.

Για τον κύριο Γεωργιάδη, η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση της ΝΔ θα είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επενδύσεων. Δηλαδή η θεσμική διαδικασία για να γίνονται τα πράγματα πιο γρήγορα. Δεύτερον, η μείωση των φόρων και των εισφορών. Πρέπει να φτιάξουμε ένα περιβάλλον που να προσελκύει τους επενδυτές και ότι θα βγάλουν κέρδος. Έτσι θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα.

Ετοιμάζεται στρατός στα Εξάρχεια

Η πιθανότητα νέων εκλογών λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απίθανη, εκτίμησε. Δεν έχω καμία ανησυχία ότι η προεδρική εκλογή θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Αλλά ανησυχώ για την κατάσταση στα Εξάρχεια. Σαν να υπάρχει ένας στρατός κατά της Δημοκρατίας με την ανοχή αυτής της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή:capital.gr