Αδ. Γεωργιάδης: Με την απλή αναλογική βάζετε τα άκρα σε όλους τους Δήμους
12/07/2018 12:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδ. Γεωργιάδης: Με την απλή αναλογική βάζετε τα άκρα σε όλους τους Δήμους

Με την απλή αναλογική στις εκλογές των Δήμων η κυβέρνηση θα βάλει τα άκρα, και την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά στα δημοτικά συμβούλια και θα γίνει χάος επί τέσσερα χρόνια χωρίς δυνατότητα διαφυγής, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα με το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης για το νομοσχέδιο Σκουρλέτη το οποίο θεσμοθετεί την απλή αναλογική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως χωρίς όριο εισόδου, θα μπουν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο από τη Χρυσή Αυγή μέχρι την Πλεύση Ελευθερίας της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου.

"Βάζετε όλα τα άκρα στους Δήμους για τέσσερα χρόνια, δεν θα υπάρχει κανένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς χρυσαυγίτες, βάζετε την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου που λέει "προδότη" τον Σκουρλέτη. Θα περάσουν 4 χρόνια χάους. Όμως αυτό θέλετε. Να υπάρχει παντού χάος, αυτό είναι το πραγματικό σας σχέδιο".

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή απέκτησε "φωνή" όταν ο Μιχαλολιάκος έσπασε το εκλογικό όριο και κατάφερε να μπει ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

"Και δεν απαντάτε καν στον συγκυβερνήτη σας που έθεσε θέμα ορίου 3%, τον περιφρονείτε" τόνισε.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι "εσείς προσωπικά υιοθετήσατε τον εθνικολαϊκισμό και έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη Χρυσή Αυγή".

Για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Αντιπροέδρου της ΝΔ που "επέστρεψε" την κατηγορία λέγοντας: "Αυτό που κάνατε θα το βρείτε μπροστά σας, ντροπή σας πραγματική να μας βάζετε εμάς στο ίδιο κάδρο με τη Χρυσή Αυγή. Εσείς ήσασταν στις πλατείες με τους αγανακτισμένους, εσείς με τη Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά τότε με τον Σταύρο Δήμα, όχι σ εμάς υποδείξεις λοιπόν".

Πηγή:capital.gr