Α. Γεωργιάδης στην Εξεταστική για ΚΕΕΛΠΝΟ: Πληρώθηκαν για να με καταγγείλουν
06/02/2018 15:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Α. Γεωργιάδης στην Εξεταστική για ΚΕΕΛΠΝΟ: Πληρώθηκαν για να με καταγγείλουν

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σήμερα καταθέτει ως μάρτυρας στηνΕξεταστική Επιτροπή για την Υγείακαι ειδικότερα στην υπόθεση 23 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο πρώην υπουργός, αφού εξέφρασε την έκπληξή του γιατί καλείται να καταθέσει πρώτα εκείνος κι όχι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, κατηγόρησε ευθέως την σημερινή ηγεσία του υπουργείου ότι "κάποιοι πληρώθηκαν για να με καταγγείλουν".

Όπως είπε συγκεκριμένα "ο Γιαννακουλόπουλος πληρώθηκε για να με καταγγείλει γιατί έδιωξα την εταιρία φύλαξης. Πρόκειται για στημένη σκευωρία εναντίον μου, στημένη από τον Πολάκη στον οποίο έχω ήδη κάνει μήνυση, όμως η Βουλή αρνήθηκε να αρθεί η ασυλία του. Όμως αυτή η δίκη θα γίνει, όταν ο κ. Πολάκης δεν θα είναι καν βουλευτής και δεν θα προστατεύεται από την ασυλία. Αυτή η δίκη θα γίνει και ο Πολάκης θα εξηγήσει εκεί που βρήκε το πλαστογραφημένο ηχητικό που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο όταν έρθει η ώρα. Εκείνη την ώρα ο κ. Πολάκης και ο κ. Ρόζενμπεργκ θα πρέπει επίσης να μας εξηγήσουν για την ανάθεση έργου φύλαξης ύψους 8 εκατ. ευρώ χωρίς διαγωνισμό, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν στο Δημόσιο Λογιστικό".

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά την έναρξη της κατάθεσής του ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το απόρρητο των τραπεζικών του λογαριασμών, ενώ κατέθεσε την κίνηση λογαριασμών του από το 2013 στην Εξεταστική.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας, ο κ. Γεωργιάδης διέψευσε ότι έκανε προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως κατηγορείται, ενώ υποστήριξε ότι από τους 23 εργαζόμενους του (σσ για τους οποίους κατηγορείται ότι τους προσέλαβε), γνωρίζει τους 13 τους οποίους έφερε στο γραφείο του. "Τους 13 τους γνωρίζω, οι υπόλοιποι μου είναι άγνωστοι" τόνισε. Και επιβεβαίωσε ότι πράγματι τους έφερε στο γραφείο του, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πρόσληψή τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. "Όπως γνωρίζετε ο υπουργός εάν θέλει μπορεί να πάρει και όλους τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ στο γραφείο του εάν θέλει", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

capital.gr