24 ώρες μετά ο Κυρίτσης απολογήθηκε για το «δεν θυμάμαι να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ»
14/03/2019 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

24 ώρες μετά ο Κυρίτσης απολογήθηκε για το «δεν θυμάμαι να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ»

Χρειάστηκε πάνω από 24 ώρες και πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει ο Γιώργος Κυρίτσης να παραδεχθεί δημοσίως ότι η δήλωσή του «δεν θυμάμαι να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ» ήταν τουλάχιστον λανθασμένη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σήμερα ότι «ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου», ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει την τοποθέτησή του υποστήριξε πως «ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

O κ. Κυρίτσης στην δήλωση που έκανε στο ethnos.gr χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ» και πρόσθεσε: «η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κυρίτσης για αυτή την δήλωση εκτός από τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους απλούς πολίτες και τους ανθρώπους που έζησαν την τραγωδία της Marfin αποδοκιμάστηκε και εκ των έσω με τον Νίκο Φίλη και τον Σταύρο Κοντονή να είναι αυτοί που διαχώρισαν αμέσως την θέση τους.

Πηγή:elefftherostypos.gr