"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" απαντά η ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου
26/06/2018 17:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" απαντά η ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου

Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου βρίσκεται σε κατάσταση τέλειας πολιτικής…καταιγίδας, μετρώντας πλέον "152" στην κοινοβουλευτική της δύναμη, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή, Γιώργου Λαζαρίδη, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει δηκτικά την επιχείρηση πηγών του Μεγάρου Μαξίμου να αναζητήσουν…επικοινωνιακά σωσίβια σε διαρροές για "σχέδιο νέας αποστασίας". Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πανικού, συνειδητοποιώντας την επικείμενη κατάρρευσή της.

"Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη", τόνισε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήνοντας, πάντως, τους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες να…μετρούν πληγές, στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό των Σκοπίων, η οδός Πειραιώς στρέφει την προσοχή της στον επόμενο κύκλο διεθνών επαφών που εγκαινιάζει αύριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχοντας σε θέση πρωταγωνιστική το "γαλάζιο" οικονομικό πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σε λίγες ώρες στο Βερολίνο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων, με κορυφαία αυτή με το υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει τετ α τετ με τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών για θέματα προϋπολογισμού και οικονομικών, Ralph Brinkhaus, την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Katja Leikert, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του κόμματος των Φιλελευθέρων, Christian Lindner και Alexander Lambsdorff και τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Horst Seehofer.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να παρουσιάσει το διευρυμένο πρόγραμμα της οδού Πειραιώς, που έχει στην προμετωπίδα του την ανάγκη μείωσης των υψηλών φόρων και των δυσθεώρητων πρωτογενών πλεονασμάτων, στα οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μία κυβέρνηση αξιόπιστη. Μία κυβέρνηση που θα φέρει στο προσκήνιο και θα εφαρμόσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, θα μπορεί μετά από ένα χρόνο να ξανασυζητήσει τους δημοσιονομικούς στόχους με τους πιστωτές και να πετύχει ενδεχομένως για τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια αυτής της πενταετούς περιόδου χαμηλότερα πλεονάσματα. Έτσι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα πλεονάσματα για να μειώσει και άλλο τους φόρους και για να κάνει στοχευμένες κοινωνικές παροχές", επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της συνέντευξης, που παραχώρησε στο "Σκάι" ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας επί τάπητος το κλειδί της τολμηρής αναπτυξιακής πολιτικής.

"Η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις και οι δουλειές. Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός θα είχαμε κάνει μία τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και στο συμμάζεμα του Κράτους γιατί πρέπει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα", σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην οδό Πειραιώς τονίζουν ότι σκοπός της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με την οικονομία είναι να φανεί ότι η περίφημη "καθαρή έξοδος" δεν είναι τίποτα περισσότερο από την "καθαρή είσοδο" στο τέταρτο μνημόνιο, που από καιρό βρίσκεται προ των πυλών. "Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μνημόνιο, που περιλαμβάνει μόνο νέα μέτρα χωρίς όμως χρήματα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες. Οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες", σχολιάζουν στη "γαλάζια" παράταξη.

Πηγή: capital.gr