"Πάγο" βάζει η ΝΔ στον Π. Σκουρλέτη
14/05/2018 14:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πάγο" βάζει η ΝΔ στον Π. Σκουρλέτη

Βλέποντας πίσω από την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στα κόμματα για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας επικοινωνιακούς λόγους, η Νέα Δημοκρατίαοριοθετεί τη βασική προϋπόθεση, προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση ή συνάντηση.

"Μέχρι να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στη σαφή πρότασή μας για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα μετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση, όπως αυτήν την οποία επιθυμεί να προκαλέσει ο κ. Σκουρλέτης για επικοινωνιακούς λόγους”, τονίζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η οδός Πειραιώς.

"Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε χθεσινή του συνέντευξη στο "Βήμα της Κυριακής”, πρότεινε να ψηφιστούν ταυτοχρόνως η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών -ιδίως της Β’ Αθήνας- και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, στις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας στο εξωτερικό. Με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για από κοινού ψήφιση των δύο αυτών αλλαγών στον εκλογικό νόμο αντιμετωπίζονται όλες οι παθογένειες που δημιουργεί η ύπαρξη πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών και παράλληλα δίδεται στους Έλληνες τους εξωτερικού η δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όπως συμβαίνει με όλους σχεδόν τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αναμένουμε από την κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να συζητήσει στη Βουλή τη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ήδη από το 2016 η Νέα Δημοκρατία, να τοποθετηθεί άμεσα για τα δύο αυτά καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, όσο και τα δημοκρατικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και ιδίως όσων αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης”, επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής) να παραστούν σε συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της πρότασης για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική και η Β΄ Αθήνας. Η συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη.

capital.gr