“Κρίση πανικού” στο Μάξιμου μετά τις δηλώσεις Σαμαρά
19/05/2016 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Κρίση πανικού” στο Μάξιμου μετά τις δηλώσεις Σαμαρά

Τρέχει και δεν φτάνει ο Α. Τσίπρας μετά από τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά, όπου λίγο πολύ τον κατηγορεί ότι ξεπουλάει την χώρα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα ότι υπογράφει όλα όσα κατήγγελε μέχρι χθες, γονατίζει τον λαό με τους δυσβάσταχτους φόρους , καθώς και ότι επί της ουσίας εκχωρεί την εθνική κυριαρχία στους δανειστές. «Οι «Αυταπάτες» του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν. Η εξαπάτηση του λαού αποκαλύφθηκε. Η Νέμεσις δεν θα αργήσει…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς (αναλυτικά η δήλωση).

Φυσικά το Μαξίμου πανικόβλητο έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, όπου χρησιμοποιώντας την γνωστή τακτική της συκοφαντίας, αντί να απαντήσει για την ταμπακέρα, κατηγορεί τον Σαμαρά ως «κόφτη» του Μητσοτάκη.

“Ο κ. Σαμαράς πρέπει να μιλάει δημοσίως συχνότερα. Έτσι ώστε να θυμούνται οι πολίτες την περίοδο της διακυβέρνησής του, την καταστροφή του 25% του ΑΕΠ της χώρας, τις σχέσεις του με τη διαπλοκή, τις υπογραφές του σε λευκά χαρτιά των δανειστών, την ακροδεξιά του παρέα, την οποία επέβαλε στην ΝΔ. Σήμερα, όμως, είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ.Ας τα βρουν μεταξύ τους. Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα”, μας λένε από το Μαξίμου, αλλά ξέχασαν να αναφερθούν στη χθεσινή ανακοίνωσή τους όπου εγκαλούν τον Κ. Μητσοτάκη για την ενδεχόμενη πρόθεσή του να ψηφίσει την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Τους την υπενθυμίζουμε: “Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί ευρύτατα στον τύπο η πληροφορία ότι η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μετατόπιση. Όλους τους προηγούμενους μήνες, στο θέμα των κόκκινων δανείων, η Νέα Δημοκρατία εγκαλούσε, σε υψηλότατους τόνους, την κυβέρνηση ότι «βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί», (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα «κοράκια της καταστροφής» (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015) και άλλα τέτοια τρομολαγνικά. Αποδεικνύεται λοιπόν, τώρα, ότι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από θορυβώδες επικοινωνιακό θέατρο, προκειμένου να διαμορφωθεί, στην κοινωνία, κλίμα ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης. Σήμερα, που η συμφωνία ολοκληρώνεται, προστατεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, η ΝΔ αλλάζει την στάση της. Ελπίζει έτσι να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης κόκκινων δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθ όλη της διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης”.

Βέβαια, όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο, μέσω της ανακοίνωσης, ο Τσίπρας επί της ουσίας έδωσε γραμμή στα στελέχη του να πικάρουν τη ΝΔ για κωλοτούμπα μπας και την οδηγήσει στην καταψήφιση. Όπως λέγεται, ο Τσίπρας φοβήθηκε ότι αν ψηφίσει η ΝΔ «ΝΑΙ» σε άρθρα του νομοσχεδίου θα διευκολύνει τυχόν διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι βουλευτές του Τσίπρα δεν θα έχουν το φόβο της πτώσης της κυβέρνησης.

Κι έρχεται σήμερα και αυτοαναιρείται, κατηγορώντας τον Σαμαρά ως“κόφτη” της... διάθεσης στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου του Μητσοτάκη, τη στιγμή που η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει τα φορομπηχτικά μέτρα, εκτός από τις διατάξεις για τα αεροδρόμια και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Έλεος, τέτοια ταραχή εν κρανίω, πλέον!!!

Φαίνεται ότι ζορίστηκε ο Αλέξης με τις αλήθειες του Σαμαρά κι έπαθε… κρίση πανικού.

Από εδώ και στο εξής καλό θα είναι να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην σκάβει μόνος του τον λάκκο του.

Επίσης, θα ήταν καλό να μας πει την άποψή του στην απάντηση Σαμαρά μέσω Twitter, μετά από τον λίβελο του Μαξίμου:“Ας συγκρίνει καθένας πως ήταν προσωπικά τον Δεκέμβριο του 2014 και πως είναι σήμερα. Τίποτα άλλο…”

Λέγοντας αλήθειες και χωρίς να χρησιμοποιεί το χιλιοπαιγμένο παραμυθάκι ότι ο λαός τον ψήφισε τρεις φορές, τον οποίο και εξαπάτησε.

Αλλά και η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της απαντώντας στο Μαξίμου αναφέρει ότι «οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Γι’ αυτό, στρέφονται προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναζητώντας μια νέα θετική διέξοδο και προοπτική».

«Κόφτης' για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του»,καταλήγει η ανακοίνωσή.

Αλέξη ακούς......