"Καυγάς" Τσίπρα - Μητσοτάκη για την επιλογή Αποστολάκη στο Αμύνης
15/01/2019 14:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Καυγάς" Τσίπρα - Μητσοτάκη για την επιλογή Αποστολάκη στο Αμύνης

Την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η υπενθύμιση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που τοποθετήθηκε ΥΠΕΘΑ ήταν ο χουντικός Σπαντιδάκης.

Για "κολοσσιαίο ατόπημα του κ. Μητσοτάκη απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις που συνέκρινε τον Β. Αποστολάκη με τον στρατηγό της χούντας" έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός , μιλώντας για "μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ενοπλων δυνάμεων".

Και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε: Δε σας επιτρέπω , να ανακαλέσετε!

Μητσοτάκης: Λάθος του Αποστολάκη

Απαντώντας στον Α. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης του είπε: "Μέσα στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα" και εξήγησε ότι δήλωσε πως ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση υπουργού αμυνας ήταν πράγματι ο Σπαντιδακης γιατί καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν τόλμησε να παραβιάσει τον άγραφο κανόνα.

"Σέβομαι τον κ. Σπαντιδάκη αλλά θεωρώ λάθος ότι αποδέχτηκε την πρότασή σας, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ και ρώτησε τον πρωθυπουργό: Πόσο στοίχισε το σόου με τις υπερπτήσεις των μαχητικών για να αποδώσουν τιμή; άραγε σε ποιον; δε ντρέπεστε λίγο;

Απάντηση για το κόστος, δεν έλαβε από τον κ. Τσίπρα, ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ορθότητα της επιλογής του:

"Δέχομαι τη μερική ανάκληση" είπε ο Α. τσίπρας και πρόσθεσε: "Το μήνυμα της επιλογής Αποστολάκη είναι μήνυμα σε όσους απειλούν την κυριαρχία της χώρας μας, ότι όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να είναι ενωμένοι και λυπάμαι που δεν το καταλάβατε".

Πηγή:capital.gr