"Διαλύεται" η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων - Φεύγουν Σαρίδης, Φωκάς
25/09/2018 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Διαλύεται" η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων - Φεύγουν Σαρίδης, Φωκάς

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, ενώ με το ένα πόδι εκτός φέρεται και ο Γιάννης Σαρίδης. Η αποχώρηση των δύο σημαίνει αυτόματα τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, η οποία θα μείνει με μόλις τέσσερις βουλευτές (για να συσταθεί ΚΟ απαιτούνται τουλάχιστον πέντε). Με δήλωσή του ο Πρόεδρος Β. Λεβέντης υπογράμμισε ότι "η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να μείνει ήσυχος".

Νωρίτερα σήμερα έγινε θυελλώδης συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, από την οποία αποχώρησαν οι κ.κ. Φωκάς και Σαρίδης. Ο κ. Φωκάς μετά τη συνεδρίαση δήλωσε στο Βεργίνα TV ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και θα το ανακοινώσει αύριο.

Με τη λιτή αλλά κατηγορηματική δήλωση "εγώ δεν ζητάω συγγνώμη" αποχώρησε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γ. Σαρίδης, ο οποίος προϊδεάζει για έξοδο από την κοινοβουλευτική ομάδα καθώς δεν φαίνεται να εκτονώνεται η ένταση που έχει προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο ίδιος σήμερα αρνήθηκε να παραδώσει την βουλευτική έδρα όπως του ζητήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως η ένταση δημιουργήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του ετέρου βουλευτή Δ. Καβαδέλλα γιατί του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου στην ΔΕΘ, και τις επικρίσεις Σαρίδη σε βάρους του βουλευτή για τη στάση αυτή.

Σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης μίλησε για αδιέξοδο", ενώ παρέπεμψε για τις διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ των βουλευτών του σε "συμβούλιο παλαιότερων μελών του κόμματος" το οποίο και θα "συμβουλευτεί". Δήλωσε δε πως είναι κατά των διαγραφών. "Φτιάξαμε ένα επαναστατικό κόμμα, κάποιοι δεν το κατάλαβαν, το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου, αυτοί δεν θα αντέξουν" προέβλεψε. "Πρώτη φορά μου συμβαίνει λίγο πριν τις εκλογές" κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων έγινε ψηφοφορία ώστε οι κ.κ. Σαρίδης και Καβαδέλλας να τα βρουν μεταξύ τους. Κατά τη διάρκειά της ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε να πάρει θέση, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η στάση του κ. Α. Φωκά που έφυγε για να μην πάρει θέση.

Β. Λεβέντης: Σχέδιο "αποστασίας" σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων

Σχέδιο αποστασίας εξυφαίνεται σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων, κατήγγειλε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα, με αφορμή τη δήλωση του Αριστείδη Φωκά ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί.

"Σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογραμμίζοντας παράλληλα "εγώ θα κάνω το παν να κρατηθεί η [κοινοβουλευτική] ομάδα" και "αφήνω την Ένωση Κεντρώων στα χεριά του λαού και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που της έδωσε 7%".

Συμπλήρωσε πως "είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις κάποια αντοχή" και σε αυτό απέδωσε το ότι "άρχισε να φεύγει ένας-ένας, διότι πιστεύω είναι κύμα αποστασίας", ενώ σημείωσε "εγώ δεν έβαλα ανθρώπους με ιστορία".

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι "ο χώρος του Κέντρου είναι η πολύφερνη νύφη".

Πηγή: capital.gr-ΑΜΠΕ