"Δελφίνος" ή διακριτός πόλος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;
28/04/2019 11:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Δελφίνος" ή διακριτός πόλος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;

Ο άτυπος επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, της κίνησης των "53", Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν έχει απλώς πυκνώσει εσχάτως τις πολιτικές του παρεμβάσεις, αλλά κλιμακώνει εμφανώς την έντασή τους.

Μια σειρά από προσωπικές του παρεμβάσεις τον τελευταίο καιρό, και μάλιστα μέσω… αδιαμεσολάβητων αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα, είναι ενδεικτικές των προθέσεών του: Το κοστούμι του υπουργού Οικονομικών (που δεν φοράει) του πέφτει μάλλον στενό. Ή, εν πάση περιπτώσει, δεν προτίθεται πλέον να παραμείνει "περιορισμένος" στα του χαρτοφυλακίου του.

Ο κ. Τσακαλώτος "ανοίγει" πολιτική περπατησιά, χωρίς πάντως να επιφυλάσσει εαυτόν ρόλο "δελφίνου" απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Σε "ανύποπτο" χρόνο, εξάλλου, έχει δηλώσει πως ουδείς αμφισβητεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όταν έρθει η ώρα που ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, τότε θα πρέπει να τον διαδεχθεί ένα στέλεχος από τη νεότερη γενιά.

Πού το πάει, ωστόσο, με τις δημόσιες αναμφισβήτητα ηγετικού χαρακτήρα παρεμβάσεις του στον δημόσιο διάλογο;

έχει αδειάσει τον Νίκο Παππά για την υπόθεση Πετσίτη (και όχι μόνον), ενώ προ δύο ημερών ανέβασε για πρώτη φορά τα ντεσιμπέλ της κριτικής του απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη.

Για το μέλλον του κ. Τσακαλώτου έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια, εντελώς αβέβαια, όπως φερειπείν ότι θα επιλέξει να εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες ως προτεινόμενος Επίτροπος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το περιβάλλον του υπουργού ουδόλως επιβεβαιώνεται σχετική του επιθυμία. Αυτό που είναι απολύτως σίγουρο είναι πάντως ότι αποσκοπεί, χωρίς περιστροφές πλέον, να αποτελέσει "πολιτικό αντίβαρο" στον Αλέξη Τσίπρα και στη διαφαινόμενη βούληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να "πασοκοποιήσει" το κυβερνών κόμμα.

Πηγή:capital.gr