"Αντάρτικο" Φίλη εναντίον Τσίπρα: Τι ακριβώς πανηγυρίζουμε;
18/04/2018 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αντάρτικο" Φίλη εναντίον Τσίπρα: Τι ακριβώς πανηγυρίζουμε;

Ξανά στο "αντάρτικο" εναντίον της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, βγήκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Μετά τον πανηγυρικό τόνο στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο για το "τέλος των πέτρινων χρόνων", ο Νίκος Φίλης σε τηλεοπτική του παρέμβαση (ΣΚΑΙ) επιχείρησε να κάνει σκόνη και θρύψαλλα το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο ( για δεύτερη συνεχή ημέρα).

"Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;" διερωτήθηκε παραθέτοντας στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη όπως μειώσεις στις συντάξεις έως και 45% από το 2019, και προειδοποιώντας για οικονομική απόκλιση από την Ευρώπη.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι "το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;".

Αναφορικά με τη μεταφορά που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας στο Καστελόριζο ότι η έξοδος από το μνημόνιο "θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου", σχολίασε ότι "εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου".

Επ αυτού, υποστήριξε πως: "Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα".

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι: "Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία... Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι "το σχέδιο της Ελλάδας που έχει κατατεθεί στους δανειστές πρέπει να συζητηθεί και στην ελληνική βουλή με τα άλλα κόμματα. Κάποια μέτρα τώρα που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει να τα ξανακουβεντιάσουμε..." σημειώνοντας ότι "Μνημόνιο ψηφίσαμε το καλοκαίρι του ‘15, και εγώ το ψήφισα".

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω... Κυρανάκη επιχειρεί ο Φίλης

Την ευθεία κριτική που άσκησε ο Νίκος Φίλης στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για αναίτιους "πανηγυρισμούς" από το Καστελόριζο αφού μειώνονται π.χ οι συντάξεις, σχολίασε με δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, Κ. Κυρανάκης.

Ο κ. Κυρανάκης, ανέφερε δηκτικά πως "Επιτέλους, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν, πλέον, την αλήθεια. Ότι τα πανηγύρια του κ. Τσίπρα για καθαρή έξοδο αποτελούν μια ακόμη κοροϊδία", διερωτώμενος grosso modo αν τώρα ανακάλυψε τι περιλαμβάνει το 4ο μνημόνιο που ψήφισε.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με δήλωσή του, την οποία διένειμε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται ση Ν.Δ , μιλώντας για διάλογο που πρέπει να γίνει για το πώς θα βγει η χώρα από τα μνημονιακά προγράμματα και θα γίνει.

"Είναι λογικό, η ΝΔ, η παράταξη που δεν μπορεί να διανοηθεί άλλο μέλλον για τη χώρα πέρα από αυτό των μνημονίων, της λιτότητας, και των κοινωνικών ανισοτήτων να μη μπορεί να παρακολουθήσει και να συμβάλει στον αναγκαίο διάλογο για την έξοδο της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα με την κοινωνία όρθια και με σύγκλιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτός ο διάλογος, όμως, το θέλει δεν το θέλει η ΝΔ, είναι οξυγόνο για την κοινωνία και στοιχείο της δημοκρατικής ταυτότητας της Αριστεράς. Και θα γίνει", ανέφερε χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Πηγή: capital.gr