"Αντάρτικο" Φ. Βάκη και Γ. Μιχελογιαννάκη για το "σπάσιμο" των δήμων - "Ρήγμα" στον ΣΥΡΙΖΑ
06/03/2019 13:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αντάρτικο" Φ. Βάκη και Γ. Μιχελογιαννάκη για το "σπάσιμο" των δήμων - "Ρήγμα" στον ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρως αντίθετοι, παρά την κομματική "γραμμή" και τον ενθουσιασμό άλλων συναδέλφων τους, είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΦωτεινή Βάκη και Γιάννης Μιχελογιάννάκης στην τροπολογία με την οποία "σπάνε" πέντε "καλλικρατικοί" δήμοι, ενώ "γκρίνια" γιατί δεν σπάει και το Τυχερό Εβρου εξέφρασε ο κ. Δ. Ρίζος.

Οι δύο βουλευτές είναι αντίθετοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας: η μεν κ. Βάκη είναι αντίθετη στο "σπάσιμο" του δήμου Κέρκυρας, ενώ ο Γ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε πως δεν ψηφίζει την τροπολογία γιατί δεν... "σπάει" στα τέσσερα δήμος της δικής του εκλογικής περιφέρειας!

Ο κ. Μιχελογιαννάκης επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Εσωτερικών, γιατί επιλέγει να σπάσει τους πέντε δήμους τώρα και αφήνει για το απώτερο μέλλον το σπάσιμο άλλων δήμων, που επίσης το επιθυμούν (σ.σ. αναφέρεται μεταξύ άλλων σε Τυμπάκι, Αλικαρνασσό, Ρούβα).

Η κ. Βάκη ανέπτυξε τελείως διαφορετικό σκεπτικό και κατήγγειλε μάλιστα ευθέως στην Ολομέλεια της Βουλής ότι το σπάσιμο του δήμου Κέρκυρας που γεννάει έναν νέο δήμο στο νότιο κομμάτι του νησιού ουσιαστικά θα τον παραδώσει σε ακραίους.

"Κάνω έκκληση να υπάρξει μέριμνα", δήλωσε η κ. Βάκη, για να μην προχωρήσει η διάσπαση του δήμου Κέρκυρας η οποία, όπως είπε, εξαιτίας ενός ακήρυχτου πολέμου γύρω από το θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών στο νησί, θα διευκολύνει "και πολιτικά την έκφραση ακραίων ακροδεξιών (σ.σ. να πάρει το νέο Δήμο η Χρυσή Αυγή)".

"Η συγκυρία και τα προβλήματα της Κέρκυρας δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς" τόνισε η κ. Βάκη. "Έρχεται ένα ακόμα πολύ δύσκολο καλοκαίρι στο νησί με τα σκουπίδια. Δεν είναι μόνο θέμα υγείας και οικονομίας, αλλά τα σκουπίδια γέννησαν και ακροδεξιά σκουπίδια γύρω από τον μοναδικό αδειοδοτημένο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο νότο. Εκεί μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος με τραυματία την Δημοκρατία, με συνεδριάσεις φορέων υπό την προστασία των ΜΑΤ και επιθέσεις. Επ' ουδενί δεν θα θέλαμε να διευκολυνθεί και πολιτικά η έκφραση των ακραίων ακροδεξιών".

Νωρίτερα, απόλυτα ευχαριστημένοι με το σπάσιμο των δήμων στις δικές τους εκλογικές περιφέρειες εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (Κεφαλλονιά) και Μίμης Δημητριάδης (Βελβεντό-Σέρβια Κοζάνης).

"Γκρίνια" γιατί δεν ‘σπάει" και ο Δήμος Τυχερού στον Εβρο εξέφρασε μιλώντας κι αυτός στην Ολομέλεια ο βουλευτής του Νομού Δημήτρης Ρίζος. "Το Τυχερό είναι καθαρόαιμος αγροτικός Δήμος και ως τέτοιο πρέπει να το δει η Επιτροπή" δήλωσε ο κ. Ρίζος.

Η επίμαχη τροπολογία που καταρχήν ‘σπάει’ πέντε Δήμους, ενώ ανοίγει τον δρόμο για το ξήλωμα του νόμου Ραγκούση (Καλλικράτης), αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή:capital.gr