"53": Η επιτροπεία μετά την έξοδο από το μνημόνιο δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς
20/01/2018 16:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"53": Η επιτροπεία μετά την έξοδο από το μνημόνιο δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς

Κείμενο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ διακριτών θέσεων κατέθεσε όπως αναμενόταν η ομάδα των "53", της οποίας ηγείται ατύπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο κείμενο των 15 σελίδων, οι "53", ασκείται εφ όλης της ύλης κριτική στην κυβερνητική πολιτική, με αιχμή την οικονομία, το προσφυγικό, τους ΑΝΕΛ και τις εν γένει αντιφάσεις της κυβέρνησης.

"Ο στόχος της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί ασφαλών μια κρίσιμη καμπή", αλλά "δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση κυριαρχίας κατά την άσκηση οικονομικής πολιτικής", αναφέρεται επακριβώς στο κείμενο, όπου επισημαίνεται παράλληλα ότι: Η παράλογη επιτροπεία μετά την έξοδο έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς".

Αναφορικά με το Προσφυγικό, οι 53, μιλούν για σοβαρά λάθη και ζητούν "κατάργηση της κράτησης για όλους του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού εκτός από περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένα παραβατική συμπεριφορά"

Κριτική ασκήθηκε και για την αντιμετώπιση της Εκκλησίας από την Κυβέρνηση, την οποία μέμφονται για "διστακτική σε διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους" καρφώνοντας τον πρωθυπουργό ότι επέτρεψε να παρέμβει και "στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός".

Αναφορικά με τους ΑΝΕΛ, οι 53 , χαρακτηρίζουν τη συγκυβέρνηση "σε πολλές περιπτώσεις οδυνηρή" τονίζοντας πως όσο αυτή διαρκέσει δεν μπορεί να είναι άλλοθι για υποχωρήσεις.

"Πρόκειται για συγκυβέρνηση που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα", είναι η χαρακτηριστική αναφορά στο κείμενο.

Τη διαφωνία τους καταγράφουν οι 53 και στη λογική του "όλοι οι καλοί χωράνε εκτός από λαμόγια και φασίστες" στα ψηφοδέλτια του κόμματος

capital.gr