"153" τα "ναι" σε Κυβέρνηση - Ψηφίζονται τα μέτρα από Δευτέρα
10/05/2019 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"153" τα "ναι" σε Κυβέρνηση - Ψηφίζονται τα μέτρα από Δευτέρα

Ενισχυμένη κατά δυο βουλευτές βγαίνει η Κυβέρνηση στην αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε από την ελληνική Βουλή, καθώς πέραν του αναμενόμενου "ναι" από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που ανέβασε την κυβερνητική πλειοψηφία κατά μια έδρα, την έκπληξη έκανε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, δίνοντας την 153η ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η υπερψήφιση της Κυβέρνησης από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό διαφάνηκε και από τη δήλωση που έκανε αποχωρώντας από την Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είχα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος".

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ο Γ. Σαρίδης είχε υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης, φουντώνοντας τις φήμες ότι θα προσχωρήσει στο κυβερνών κόμμα.

Ούτε τότε τον διέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, παρότι ψήφισε ενάντια στη γραμμή του κόμματος και τούτο διότι εάν διαγραφεί τότε ο Β. Λεβέντης θα πάψει να μετρά πέντε βουλευτές, η κοινοβουλευτική ομάδα του θα διαλυθεί και δεν θα απολαμβάνει πλέον τα κοινοβουλευτικά προνόμια του πολιτικού αρχηγού.

Ο κ. Τσίπρας πάντως, στην δήλωση που διατύπωσε στο περιστύλιο της Βουλής, αναφέρθηκε στον επείγοντα χαρακτήρα της ψήφισης των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.

"Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την υποστήριξη των πολλών. Την άλλη βδομάδα θα ψηφιστούν όσα εξαγγείλαμε και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη εβδομάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο δια ταύτα της "μονομαχίας" Τσίπρα- Μητσοτάκη , οι τόνοι που επελέγησαν να κινηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν εμφανώς πιο ήπιοι από τη θύελλα της Τετάρτης η οποία προκάλεσε επικριτικά σχόλια από στελέχη και βουλευτές αμφότερων των κομμάτων.

Η πολιτική ουσία στην αποψινή "μονομαχία" Τσίπρα- Μητσοτάκη κινήθηκε εντός πλαισίου και τόνων μιας –σχεδόν αμιγούς- πολιτικής αντιπαράθεσης με τις προσωπικές αντεγκλήσεις να απουσιάζουν από τους "διαξιφισμούς" τους.

Πηγή:capital.gr