#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2010 23:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγή σελίδας στον ΟλυμπιακόΑλλαγή σελίδας μετά από 17 χρόνια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτώντας το 67% των μετοχών είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα διατηρήσει το 12% και θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο.

Η συνάντηση Μαρινάκη – Κόκκαλη, δεύτερη το τελευταίο τριήμερο, διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες (παρόντος του Γιώργου Λούβαρη) και από τις δυο πλευρές υπήρχε εξαρχής η διάθεση να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ.Μαρινάκης θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 50 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης αποκτά το 50% της "Καραϊσκάκης ΑΕ" και της "Θρύλος ΑΕ".

Με την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός διαμορφώνεται ως εξής:
*67%Βαγγέλης Μαρινάκης
*12%Σωκράτης Κόκκαλης
*10% Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
*10%Ερασιτέχνης
*1%Γιώργος Σαλονίκης

Γύρω στις 7 το απόγευμα οι δυο άνδρες έκαναν τις πρώτες δηλώσεις έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Ολυμπιακού που επευφημούσαν τον νέο και τον απερχόμενο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

"Όπως σας είχαμε προαναγγείλει την Τρίτη, επετεύχθη συμφωνία με τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη. Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει αυτά που διεκδικούσε τόσα χρόνια. Είναι μια συνεργασία που είχε ως βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός" δήλωσε ο κ.Κόκκαλης.

Και οι πρώτες δηλώσεις του νέου αφεντικού της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη: "Ο κ.Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος και με την καινούργια συμφωνία. Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε για το καλό του Ολυμπιακού. Για την προοπτική και την ελπίδα. Στο κοντινό μέλλον έχουμε πολλά να πούμε. Η συμφωνία αυτή είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό στα χρόνια που έρχονται".

Ποιος είναι


Ο 43χρονος νέος ιδιοκτήτης της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ είναι γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη που το 1979 ανήκε στην ομάδα των εφοπλιστών (με πρόεδρο τον Σταύρο Νταϊφά) οι οποίοι ηγήθηκαν της νεοσύστατης ΠΑΕ στα πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο πατέρας του υπήρξε προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε εκλεγεί με τη Ν.Δημοκρατία το Νοέμβριο του 1989 και συμμετείχε στην κυβέρνηση Τζανετάκη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασχολήθηκε για πρώτη φορά ενεργά με τον Ολυμπιακό το 2000 όταν ηγήθηκε του τμήματος βόλεϊ, από το οποίο αποχώρησε και επανήλθε το 2006. Το 2004 ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις του με τον κ.Κόκκαλη για την αγορά της ΚΑΕ την οποία απέκτησαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη κι έχουν δυο παιδιά, τον Μιλτιάδη και την Ειρήνη.Σπούδασε στο Λονδίνο, όπου ίδρυσε το 1993 την πρώτη του εταιρεία (Curzon Maritime) και επί σειρά ετών διηύθυνε ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης δυο ναυτιλιακών εταιριών, της «Barcley» και της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, «Capital» και 39 πλοίων που η συνολική τους χωρητικότητα ανέρχεται σε 1.817.515 dwt και βρίσκεται στην 30ή θέση ανάμεσα στη λίστα των Ελλήνων εφοπλιστών, σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα κατάταξης της Naftiliakis.

Μεταξύ άλλων δραστηριοποιήθηκε και στα ΜΜΕ καθώς είναι κάτοχος του 25% των μετοχών του ΣΚΑΪ. Είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και διατηρεί σχεδόν ...αδερφικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=174687