Τρώνε ακόμα σανό οι συνταξιούχοι κύριε Τσίπρα;
01/03/2016 20:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρώνε ακόμα σανό οι συνταξιούχοι κύριε Τσίπρα;

Παραμονή Χριστουγέννων και στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας λέει:

«Ως προς ασφαλιστικό σύστημα, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη. Δεν έχουμε σκοπό δεν θα προχωρήσουμε σε δωδέκατη συνεχή από το 2010 μείωση των κύριων συντάξεων».

Τέτοιες δηλώσεις υπάρχουν εκατοντάδες, από τον πρωθυπουργό, από τον αρμόδιο υπουργό Κατρούγκαλο (που έλεγε δεν κάνει βήμα πίσω) από διάφορους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις πριν μερικές ημέρες ο Μιχελογιαννάκης έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει μείωση των κύριων συντάξεων και το σκέφτεται για τη μείωση των επικουρικών αν και εκεί οι κόκκινες γραμμές έχουν γίνει... ροζ.

Ο ίδιος ο Τσίπρας κι όχι άλλος στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Δεν είναι κόκκινη γραμμή μου να υπερασπίσω τις συντάξεις των 3000 ευρώ» είπε ξεκάθαρα και σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να μην μειωθούν συντάξεις 1.400 ευρώ».

Κυρίως όμως «έγνοια της κυβέρνησης είναι να προστατεύσουμε την μεγάλη πλειοψηφία από 600 έως 1.200 ευρώ» διευκρίνισε σε άλλη στιγμή της συνέντευξης ο πρωθυπουργός αφήνοντας έτσι να υπάρχει η αίσθηση γενικής υποχώρησης και στις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ. Και εδώ να τονίσουμε ότι η μείωση θα είναι άσχετη και διαφορετική από εκείνη που θα γίνει στις επικουρικές.

Παραδέχθηκε επίσης ότι δεν αποκλείει να μπει πλαφόν στο ύψος των συντάξεων, σημειώνοντας ότι «το όποιο πλαφόν έχει αποκλειστικά συμβολική αξία γιατί θα είναι μικρή η περικοπή δαπανών». Επισήμανε πάντως ότι οι δανειστές δεν έχουν θέσει ξεκάθαρα θέμα μείωσης των συντάξεων.

Αυτά τα γράφουμε για όσους συνταξιούχους και όχι μόνο τρώνε σανό και πιστεύουν ακόμη τον Αλέξη. Τα γράφουμε για να δείξουμε το μέγεθος της πολιτικής απάτης αυτού του πολιτικού ανδρός. Το αν χρειάζεται μείωση συντάξεων ή όχι για να σωθεί το συζητάμε. Ίσως και να χρειάζεται νοικοκύρεμα πριν καταρρεύσουν τα ταμεία. Όπως και χρειάζονται επενδύσεις για να ανοίξουν δουλειές και να αυξηθούν τα έσοδά τους.

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρους πολιτικούς απατεώνες που τη μια λένε το ένα και την άλλη το άλλο. Θα τσακίσουν τις συντάξεις και θα βγούνε και θα πούνε ότι έκαναν σκληρή διαπραγμάτευση αλλά με... πόνο κάνουν περικοπές. Και προφανώς δείχνουν και πάλι το ταξικό τους μίσος. Διότι κάποιος που παίρνει 2.000 ευρώ πιθανότατα να έχει δουλέψει σαν σκυλί 40 χρόνια, να έχει πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε εισφορές και να καλύπτουν αυτά που έδωσε τη σύνταξη που έχει λαμβάνειν. Όμως, αυτός θα εξισωθεί με το λαμόγιο που έφυγε 35 χρονών από την εργασία του, πήρε ένα τεράστιο εφάπαξ, κάνει μια – δυο δουλειές «μαύρες» και εισπράττει και μια σύνταξη η οποία δεν θα του κοπεί βεβαίως.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο Τσίπρας. Χαρείτε όλοι όσοι τον στηρίζετε ακόμη.