Τράπεζα Πειραιώς: Κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 600 εκατομμύρια ευρώ
05/11/2015 19:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τράπεζα Πειραιώς: Κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 600 εκατομμύρια ευρώ

Την κεφαλαιακή της ενίσχυση κατά 600 εκατ. ευρώ περίπου μέσω της πρότασης ανταλλαγής ομολόγων, πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς έγινε αποδεκτή η δημόσια προσφορά της από την πλειονότητα των πιστωτών της.

Ειδικότερα, ομολογιούχοι που κατέχουν τίτλους ονομαστικής αξίας 493 εκατ. ευρώ, έχουν αποδεχτεί την ανταλλαγή τους με κοινές μετοχές, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας που είναι σε εξέλιξη.

Σε καμία σειρά ομολόγων το ποσοστό αποδοχής δεν έπεσε κάτω από το όριο που καθιστά υποχρεωτική τη μετατροπή τους σε μετοχές.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα έχει συνολικό κεφαλαιακό όφελος 593 εκατ. ευρώ περίπου, μέσω του οποίου θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τις ανάγκες του βασικού σεναρίου ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 1,6 δισ. ευρώ θα αντληθούν από τη διάθεση κοινών μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές.

e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.