Το ΔΝΤ αμφισβητεί το πλεόνασμα του 2015-Κακά ξεμπερδέματα θα έχουμε με το Ταμείο...
08/04/2016 19:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ αμφισβητεί το πλεόνασμα του 2015-Κακά ξεμπερδέματα θα έχουμε με το Ταμείο...

Άντε να δούμε τι άλλο έχουμε να ζήσουμε ακόμη από την ατέρμονη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Η μη αξιοπιστία της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα ωθεί τους δανειστές στην καχυποψία και στην επιβολή ψηλότερων και δυσκολότερων στόχων. Η νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς φαίνεται ξεκάθαρα πως προκαλεί η αμφισβήτηση από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου των στοιχείων που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ αμφιβάλουν ότι το 2015 επιτεύχθηκε στην Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,2-0,4%.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Eurostat θα ανακοινώσει – αφού πρώτα λάβει τα απαραίτητα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ – εντός του Απριλίου τα τελικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015, αλλά το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι «η πραγματική εικόνα της οικονομίας είναι χειρότερη» από αυτήν που δείχνουν οι αριθμοί, τονίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επετεύχθη γιατί «η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε να πληρώσει κάποια χρέη της προς τους προμηθευτές της». Κοινώς αλαλούμ για γερά νεύρα, με την οικονομία και την κοινωνία να ψυχοραγούν...

e-typos.com