Το αργότερο την Τρίτη κλείνει το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς
13/11/2015 17:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αργότερο την Τρίτη κλείνει το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς

Την έγκριση δράσεων, συνολικού ύψους 873 εκατ. ευρώ, σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τη μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων που προέκυψαν από την πρόσφατη Συνολική Αξιολόγηση, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, μετά από συζητήσεις με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (Single Supervisory Mechanism-SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τη μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων που προέκυψαν από την πρόσφατη Συνολική Αξιολόγηση, έχουν εγκριθεί δράσεις συνολικού ύψους 873 εκατ. ευρώ, (συμπεριλαμβανομένων 602 εκατ. ευρώ που απορρέουν από την πρόσφατη άσκηση διαχείρισης παθητικού). Με βάση την έγκριση αυτή, το ύψος των κεφαλαίων που η Τράπεζα Πειραιώς πρέπει να αντλήσει από τον ιδιωτικό τομέα, μέσω αύξησης κεφαλαίου με μετρητά και έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης, ανέρχεται σε 1.340 εκατ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, με πιθανότητα για νωρίτερη ολοκλήρωση.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.