Τι αναφέρει η δήλωση των δανειστών μετά την αποχώρηση των κλιμακίων
28/04/2016 18:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι αναφέρει η δήλωση των δανειστών μετά την αποχώρηση των κλιμακίων

Μόνο σε «σημαντική πρόοδο» όσον αφορά το πακέτο μέτρων που θα οδηγήσουν στη συζήτηση για το χρέος και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναφέρονται οι εκπρόσωποι τωνΘεσμώνστη δήλωσή τους μετά την αποχώρησή τους από την Αθήνα.


Χωρίς να αναφέρονται στο πότε και αν θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και την Ουάσινγκτον για τις τελευταίες λεπτομέρειες του συγκεκριμένου πακέτου μέτρων.

Η δήλωση των Θεσμών στα αγλλικά έχει ως εξής:

The institutions and the Greek authorities have made important progress on a policy package that could pave the way for discussions on debt sustainability and the conclusion of the first review of the third Greek program. All institutions will continue to work from headquarters with the authorities and member states on the final elements of an overall policy package

Η δήλωση των Θεσμών μεταφρασμένη στα ελληνικά έχει ως εξής:

Οι Θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει σημαντική πρόοδο σε ένα πακέτο μέτρων που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τις συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Ελληνικού προγράμματος. Όλοι οι Θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από τα αρχηγεία τους με τις αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελευταία στοιχεία ενός συνολικού πακέτου μέτρων.

protothema.gr