Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας: Δύο αυξήσεις-φωτιά και μία μείωση για τα... «σαραβαλάκια»
13/11/2015 19:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας: Δύο αυξήσεις-φωτιά και μία μείωση για τα... «σαραβαλάκια»

Σε τρεις βασικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας φέρεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Οι δύο από αυτές αφορούν σε αυξήσεις «φωτιά» που θα σημάνουν νέα βάρη για τους φορολογούμενους, ενώ προβλέπεται και μία μείωση, η οποία ωστόσο θα είναι πολύ μικρή και θα αφορά σε πολύ παλιά οχήματα.

Η τελική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί απόψε ή το αργότερο ως τη Δευτέρα.

Τα καλά νέα: Η... μείωση

Μικρή μείωση στα νέα τέλη κυκλοφορίας θα διαπιστώσουν οι κάτοχοι πολύ παλιών ΙΧ, η οποία δεν αναμένεται να υπερβεί το 5% με 10%.

Πρακτικά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για έναν συντελεστή παλαιότητας στα τέλη αυτοκινήτων και ειδικότερα:

- Αναμένεται να θεσπιστεί μειωμένος συντελεστής για ΙΧ παλαιότητας, δηλαδή για οχήματα που αποκτήθηκαν πριν από την 1/11/2010.

- Για αυτοκίνητα 10ετίας η έκπτωση υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 5%.

- Για οχήματα άνω των 15 ετών η έκπτωση θα είναι μεγαλύτερη.

Τα κακά νέα: Αυξήσεις... «φωτιά»

Οι δύο μεγάλες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, θα αφορούν στα λεγόμενα «πράσινα» αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες:

- Μειώνεται το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, αλλαγή που αφορά αποκλειστικά όσους απέκτησαν ΙΧ μετά την 01/11/2010. Οι ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας δεν πλήρωναν τέλη ακόμη κι αν το ΙΧ τους έβγαζε ρύπους έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Το όριο αυτό θα κατέβει στα 90 γραμμάρια. Για τα ΙΧ που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 90 λεπτών του ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπής

- Η δεύτερη αλλαγή αφορά στα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους. Σε αυτά αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά του ευρώ.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.