Τετράμηνη αναστολή του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών στα παιχνίδια ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ
11/01/2016 16:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τετράμηνη αναστολή του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών στα παιχνίδια ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

ΠΟΕΠΠΠ: «Είναι άδικο να καταστραφεί ο κλάδος των πρακτόρων που μαζί με τον ΟΠΑΠ προσφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία και κάποιοι να μην πληρώνουν»

Την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο διαδικτυακό στοίχημα, ζητεί η ομοσπονδία πρακτόρων του οργανισμού (ΠΟΕΠΠΠ).

Η διοίκηση της ΠΟΕΕΠΠ επικαλείται την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά « Η αναβολή για ένα τετράμηνο, στην εφαρμογή του Ν.4346/15 αρθ.13 για την επιβολή του «τέλους» όπως ζήτησε η ΠΟΕΠΠΠ ,νομίζουμε ότι είναι αναγκαία για τακτοποιηθούν αυτά τα ζητήματα».

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΠΠ από την αρχή, που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, σαν ισοδύναμο στην συμφωνία με τους δανειστές, από την συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΠΠΠ την 16η Νοέμβριου 2015 και την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλεξιάδη την ίδια ήμερα, είχε προταθεί άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας με κανονική αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιριών και την φορολόγηση τους σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Μια πράξη που θα αποφέρει στο Ελληνικό δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα. Δυστυχώς, όπως επισημαίνεται, σ’ αυτή την λογική, δίκαιη και συμφέρουσα πρόταση δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το ΥΠ.ΟΙΚ και έτσι προχώρησε η επιβολή του «τέλους» στα παιχνίδι της ΟΠΑΠ Α.Ε, με τον Ν.4346/15 αρθ 13.

Ο Αλ. Τριανταφυλλίδης κάνει λόγο, στην επίκαιρη ερώτησή του για ένα «...ασύδοτο, άναρχο, ανεξέλικτο, αρρύθμιστο καθεστώς….» ότι είναι « 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ο τζίρος του παράνομου τζόγου…» Επίσης ότι «…δεν υπήρχε η πολιτική βούληση και εξ αυτού του λόγου το τριετές μεταβατικό στάδιο πέρασε άπραγο…». Αναφερόμενος δε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης στην είσπραξη κρατικών εσόδων από τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού κατά την τελευταία τριετία υπολογίζει το ποσόν των 40.000.000 ευρώ σε αντίθεση με την είσπραξη από την φορολογία του ΟΠΑΠ που είναι περίπου 750.000.000 ευρώ με τζίρο περίπου ισόποσο. Καταλήγοντας στην επερώτηση του ο Αλ. Τριανταφυλλίδης ερωτά τον κ. Αλεξιάδη «…πως σχεδιάζει η Πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα -στόχοι, μέσα, επιδιωκόμενος σκοπός – τον παράνομο τζόγο ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επομένως να εισφέρει πολλαπλάσια έσοδα στο Δημοσιά Ταμείο».

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ αναφέρεται πως «συμφωνούμε απόλυτα και χαιρόμαστε με αυτήν την τοποθέτηση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού και αισθανόμαστε ότι δικαιωνόμαστε για τα όσα υποστηρίζαμε από την αρχή. Θα ήταν άδικο να καταστραφεί ο κλάδος των πρακτόρων, που μαζί με τον ΟΠΑΠ προσφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία -αλλά αποτελούν και ανάχωμα στην επέκταση του παράνομου τζόγου- και κάποιοι να μην πληρώνουν. Επιτέλους κράτος δίκαιου και ισονομίας ζητάει η ελληνική κοινωνία και πρέπει ν’ αρχίσει να λειτουργεί».

Οι πράκτορες επισημαίνουν τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Αλεξιάδη, σύμφωνα με τις οποίες «…. Όλα αυτά βεβαίως είναι θέματα τα οποία είναι στον προγραμματισμό για να αλλάξουν άμεσα και εκεί βεβαίως πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς που προχωρούν αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να τελειώσει αυτή η διαδικασία της μεταβατικής περιόδου και να πάμε σε διαγωνισμό ή σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για να έχουμε ένα οριστικό καθεστώς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με την μεταβατική περίοδο όπου υπάρχουν είκοσι τέσσερεις συνολικά εταιρίες παροχής διαδικτυακού τζόγου».

Αναμενόμενα λοιπόν η ΠΟΕΠΠΠ αισθάνεται ότι δικαιώνεται για τα όσα υποστήριζε από την αρχή τονίζοντας ότι θα ήταν άδικο να καταστραφεί ο κλάδος των πρακτόρων, που μαζί με τον ΟΠΑΠ προσφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία -αλλά αποτελούν και ανάχωμα στην επέκταση του παράνομου τζόγου- και κάποιοι να μην πληρώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.