Στα τέσσερα και μαστιγωμένοι, δέχτηκαν τα πάντα!
03/02/2016 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα τέσσερα και μαστιγωμένοι, δέχτηκαν τα πάντα!

Τώρα καταλάβαμε γιατί οι τροικανοί δεν πάνε στα υπουργεία αλλά πάει ο Κατρούγκαλος, ο Τσακαλώτος και ο Σταθάκης στο ξενοδοχείο. Γιατί εκεί έχει όλες τις ανέσεις για αλύπητο… μαστίγωμα.

Είναι μια από τις αναρτήσεις που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο και που αποτυπώνουν κάλλιστα αυτό που συμβαίνει. Μετά από τις πρώτες δύο ημέρες της διαπραγμάτευσης και τις σφαλιάρες που τρώνε οι υπουργοί, καταλαβαίνει κανείς ότι το κεντρικό ξενοδοχείο που γίνονται οι συζητήσεις είναι ιδανικό.

Το είδαμε χθες με το πώς μπήκε ο Κατρούγκαλος και πώς βγήκε μετά από μία ώρα. Μπήκε ωραίος, ευθυτενής, μ’ εκείνο το πονηρό γελάκι που λέει ότι τα ξέρει όλα, ακκιζόμενος με την εξυπνάδα του και το ντύσιμό του, με την ωραία του γραβάτα και το μαντηλάκι στο πέτο, κι έφυγε χωρίς γραβάτα, χωρίς μαντηλάκι και με το κεφάλι σκυμμένο.

Ο δε Τσακαλώτος έχει πάθει τέτοια νίλα που το… ταξικό του μίσος έχει δυναμώσει και αποφάσισε να τσακίσει ό,τι μεσαίο ή ανώτερο εισόδημα υπάρχει.

Το διήμερο της περήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης έληξε δυστυχώς με σκυμμένα κεφάλια και με υποχωρήσεις σε όλα. Ότι είπαν οι δανειστές το αποδέχεται η κυβέρνηση και απλά παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι για να δει πώς θα το σερβίρει καλύτερα στους… πελάτες.

Για παράδειγμα η Γεροβασίλη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιες περικοπές… αλλά στις υψηλές συντάξεις. Διότι κι αυτό… αναδιανομή εισοδήματος θα είναι σύμφωνα με τη λογική της Αριστεράς. Δούλεψες σαν σκυλί μια ζωή, πλήρωσες τα μαλλιά της κεφαλής σου σε εισφορές, ήσουν τυχερός ή άξιος κι έπαιρνες έναν καλό μισθό ώστε να απολαύσεις στα γεράματα μια σύνταξη καλή; Όχι, πρέπει να γίνει αναδιανομή και να ενδυναμώσει έτσι το… ταξικός μίσος του Τσακαλώτου.

Έχει όμως και χειρότερα. Η πρόταση της Αθήνας για τους φορολογικούς συντελεστές που θα ισχύσουν είναι σοκ. Μην τσιμπήσετε με τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που θα πουν ότι τα παίρνουν από τους πολλούς για να μην τα πάρουν από τους λίγους. Οι φόροι που θα πληρώσουμε από φέτος θα είναι τραγικοί και θα έρθουν να προστεθούν στην αύξηση των εισφορών, στην αύξηση της προκαταβολής του φόρου για τους επαγγελματίες, στις περικοπές που γίνονται κάθε μέρα και για διαφορετικούς λόγους αλλά και στα κρυφά χαράτσια που η κυβέρνηση τα βαφτίζει αναδιανομή.

Η πρόταση της κυβέρνησης για επιπλέον φόρους 400 εκατ. ευρώ το χρόνο δεν βγαίνει και πρόκειται για μια ακόμη απάτη. Θα θελήσουν να περάσουν στον κόσμο ότι βάζουν 50% φόρο για εισοδήματα πάνω από 60 χιλ. ευρώ και ότι ελαφρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα έως 40 χιλ. ευρώ.

Πρόκειται για τεράστιο ψέμα, για ακόμη μια απάτη που κρύβει φόρους τους οποίους δεν μπορούμε να φανταστούμε. Για παράδειγμα, γιατί δεν ενσωμάτωσαν στην κλίμακα και την εισφορά αλληλεγγύης; Μήπως γιατί έτσι θα αυξηθούν οι τελικοί φόροι; Κι ακόμη, πόσοι είναι οι Έλληνες που βγάζουν πάνω από 50.000 ευρώ; Λίγοι για να συγκεντρωθούν 400 εκατ. το χρόνο, άρα από κάπου αλλού θα τα πάρουν.

Αλλά ας μιλήσουμε και για την περίφημη διανομή εισοδήματος. Ελεύθερος επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα 65.000 ευρώ με την ισχύουσα φορολογική κλίμακα επιβαρύνεται με φόρο 17.950 ευρώ ενώ με την προτεινόμενη κλίμακα ο φόρος εκτοξεύεται στις 21.000 ευρώ, δηλαδή θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 3.050 ευρώ. Και βεβαίως δεν υπολογίζεται η προκαταβολή φόρου που φτάνει το 100%, ούτε η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αλλά ούτε και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. Ο εν λόγω εισοδηματίας θα φτάσει στο τέλος να μην έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του ή θα αναγκαστεί να βάλει κι επιπλέον για να πληρώσει τους φόρους.

Εντάξει, είπαμε να μην επιβαρυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα. Να βρεθούν τρόποι να μην πληρώσουν όσοι έχουν χαμηλούς μισθούς. Αλλά τι γίνεται με εκείνους που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε και θα συνεχίσουν να είναι τα υποζύγια; Διότι με τέτοιους συντελεστές και τέτοιες εισφορές είναι σίγουρο ότι θα γίνουν δύο πράγματα: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κρύβουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν, το «μαύρο» χρήμα δηλαδή θα γίνει κανόνας, και αυτοί που θα την πληρώσουν είναι ξανά οι μισθωτοί, κυρίως όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις ευθύνης. Η ρετσινιά της αριστείας, της αξιοσύνης και της σκληρής δουλειάς βρίσκεται και πάλι εδώ. Πλήρης ισοπέδωση στο όνομα μιας δήθεν αριστερής πολιτικής που όλα τα σπρώχνει προς τα κάτω αντί να δημιουργεί συνθήκες αύξησης των χαμηλών μισθών.

Με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας θα προκύψουν πρόσθετα φορολογικά βάρη για τα φυσικά πρόσωπα της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τους αυτοαπασχολούμενους με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ και για μισθωτούς με ετήσια εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο για τη νέα φορολογική κλίμακα που βρίσκεται στα χέρια των Θεσμών προβλέπει τα εξής:

[1]Καθιερώνεται νέα ενιαία φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελευθέρους επαγγελματίες και ενδεχομένως και για τα εισοδήματα από ενοίκια με τέσσερα εισοδηματικά κλιμάκια και συντελεστές:

•22% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ

•32% για εισόδημα από 25.000 έως 42.000 ευρώ.

•42% για το τμήμα του εισοδήματος από 42.000 έως 60.000 ευρώ.

•50% για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ.

[2] Διατηρείται η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος 9.550 ευρώ μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

[3] Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα φορολογούνται με τη νέα ενιαία κλίμακα από το πρώτο ευρώ.

Για τους αγρότες η κυβέρνηση επιδιώκει στην παρούσα φάση να τρενάρει, λόγω κινητοποιήσεων, τις αλλαγές στο φορολογικό τους καθεστώς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από 13% στο 26% έως το 2017 να γίνει σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας με ένα από τα σενάρια να προβλέπει την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών για τα φετινά εισοδήματα από 13% σε 15%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tt avatar
  tt03/02/2016 14:19:21

  Φόρος 50% με προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους σημαίνει εισόδημα κυριολεκτικά ΜΗΔΕΝ. Φόρος 100%.
  .
  .
  Κομμουνιστες.

  .
  Οι παραδόσεις του γένους ειναι ξεκάθαρες, σε ανθελληνικό Χαλιφατο ΔΕΝ πληρώνουμε φόρους. Οι κλέφτες δεν έμειναν τυχαία στην ιστορία διπλα στους αρματολους. Ας πάρουν φόρους απο τα εκατομμυρια ταξικά αδέρφια τους.

  ΤΕΛΟΣ, να ψοφήσει της πείνας το Ελλαδιστάν.

 2. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM03/02/2016 18:24:31

  Ο Κυριάκος τι περιμένει ?
  Γιατι δεν κανει την επίθεση του, να ρίξει τον ΤΣΙΠΡΑ ?
  Εχει ευθύνη για τις εξελίξεις ...... Εαν εκτροχιαστεί η χώρα δεν θα μπορέσει ο Κυριακος να επιβληθεί στο πολιτικό σκηνικό και την κοινωνία !
  Δεν ειναι στην κοινωνία η ΝΔ, δεν ειναι ουτε με τις γραβάτες, ούτε με τα τρακτέρ !
  ποιους εκπροσωπεί η ηγεσία της ΝΔ τελικά και πως θα κερδίσει τις εκλογές ?"??

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ@ JIM BEAM03/02/2016 19:56:02

   Μέχρι στιγμής, μόνο το λόμπυ των γκέη έχει εκπροσωπήσει ο Κυριάκος.

  • Κώστας avatar
   Κώστας@ JIM BEAM03/02/2016 21:52:59

   Εδω ξαναβγήκε περίπατο μετά από φιάσκο διαπραγμάτευση, capital controls, ξεπούλημα του δημοψηφίσματος και έχοντας υπογράψει 3ο μνημόνιο.
   Και θα τον ρίξει ο Μητσοτάκης που ταβανιάζει στο 15% ;
   Τα θέλετε και τα λέτε ρε παιδιά ;
   Μόνο με καινούριο πολιτικό φορέα, πολύ υπομονή και αγώνα θα τελειώσει η 1η φορά αριστερά(δηλ. 6η φορά ΠΑΣΟΚ).

 3. ΦΡΟΥΡΟΣ avatar
  ΦΡΟΥΡΟΣ03/02/2016 20:18:18

  Θα σας πω εγώ παράδειγμα φορολογίας: Μηχανικός 30 χρόνων εργασίας, δηλώνει ετήσιο εισόδημα 2.000 € (δεν υπάρχει δουλειά για μηχανικούς σ΄αυτή τη χώρα, από την αρχή της κρίσης ) και επειδή έχει ένα σπίτι του έρχεται εφορία 4.000 € και εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ γύρω στις 5.500 €.
  Πως θα ζήσει κατ΄αρχήν αυτός και η οικογένειά του και πως θα πληρώσει; Κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο χρεωμένος. Επιπλέον επειδή δεν μπορεί να πληρώσει του δεσμεύουν και τον τραπεζικό λογαριασμό που είναι εργαλείο γιατί η αμοιβή του πρέπει να κατατεθεί σ΄αυτόν. Άρα δεν μπορεί ούτε να δουλέψει (αν του τύχει καμιά δουλειά) Το πλήρες μπλοκάρισμα, το πλήρες αδιέξοδο!
  Αν νομίζουν ότι μ΄αυτούς τους τρόπους θα σώσουν την Ελλάδα, είναι πολύ γελασμένοι, ούτε φόρους θα πληρώνουμε, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, απλούστατα γιατί δεν έχουμε.
  Αυτή είναι η πλήρης κατάρρευση των επαγγελματιών και της χώρας ολόκληρης.
  Ο πλήρης παραλογισμός σε βασανισμένους από την κρίση ανθρώπους.
  Είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, ανίκανοι να υπολογίσουν, λένε συνεχώς ψέμματα, πρέπει επειγόντως να σηκωθούν να φύγουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.