Σόιμπλε: «Οχι» σε ελάφρυνση χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές
18/05/2016 21:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: «Οχι» σε ελάφρυνση χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές

Νέο «όχι» στην άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέος αλλά παράθυρο για μελλοντική διευθέτηση του ποβλήματος, ανοίγει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρει ότι ο είναι πρόθυμος να αποδεχθεί μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά μόνο μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία στο δεύτερο μισό του 2017.

Σε εμπιστευτική επιστολή προς την κοινοβουλευτική επιτροπή για τον προϋπολογισμό που έχει δει η εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών του κ. Σόιμπλε διαμηνύει την προθυμία του να προχωρήσει σε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδα σε βιώσιμα επίπεδα, κάνοντας παραχωρήσεις στο ΔΝΤ.

«Τα μέτρα αυτά θα προϋποθέτουν την πλήρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ως το 2018» σημειώνεται στην επιστολή.

Η αναμονή μέχρι να λήξει το υφιστάμενο πρόγραμμα της Ελλάδας το 2018 σημαίνει επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πρέπει να λάβει έγκριση από το κοινοβούλιο, αλλά μόνο το «πράσινο φως» από την επιτροπή για τον προϋπολογισμό.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη» τονίζεται στην επιστολή του υπουργείου.

Διπλωμάτες της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες δήλωσαν την Τετάρτη πως είναι αισιόδοξοι ότι το Eurogroup θα βρει μια λύση με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος κατά την διάρκεια της επόμενης συνάντησης τον Μάιο του 2016.

imerisia.gr