Σκληρό μήνυμα Ρέγκλινγκ: Τελειώνετε την αξιολόγηση το συντομότερο, αλλιώς θα έχετε πρόβλημα ρευστότητας
15/01/2016 09:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκληρό μήνυμα Ρέγκλινγκ: Τελειώνετε την αξιολόγηση το συντομότερο, αλλιώς θα έχετε πρόβλημα ρευστότητας

Μεγάλη αναστάτωση στην Αθήνα προκάλεσε μια περίεργη δήλωση που έκανε ο ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup.

«Είναι επείγον να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί σύντομα επειδή το θέμα της ρευστότητας θα αρχίσει να πιέζει τους επόμενους μήνες, όπου υπάρχουν υποχρεώσεις 4 δισ. το επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ και η δήλωσή του αυτή ερμηνεύεται ως ακόμη μια προσπάθεια πίεσης προς την ελληνική πλευρά για να επιταχύνει τις αποφάσεις της.

Σημείωσε ακόμη ότι 10 δισ. ευρώ είχαν διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. "Από αυτά, τα 4,6 δισ. ευρώ δεν θα χρειαστούν”, τόνισε. Επίσης, ανέφερε ότι τα εναπομείναντα κεφάλαια για το γ΄ ελληνικό πρόγραμμα ανέρχονται σε 64,6 δισ. ευρώ. Προειδοποίησε ωστόσο ότι η κατάσταση της ρευστότητας μπορεί να γίνει ξανά "σφιχτή” στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, για αυτό είναι απαραίτητο η πρώτη αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα να μην καθυστερήσει.

"Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόσο καλύτερο θα είναι για την οικονομία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.