Πουλήθηκε o ΟΛΠ στους Κινέζους με 368,5 εκατ. ευρώ
20/01/2016 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πουλήθηκε o ΟΛΠ στους Κινέζους με 368,5 εκατ. ευρώ

Πουλήθηκε στους Κινέζους το 67% του ΟΛΠ. Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε γνωστή την προσφορά των Κινέζων που είναι πιο βελτιωμένη καθώς φτάνει τα 368,5 εκατ. ευρώ.

Πλέον μένει να διευκρινιστεί το σχέδιο της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά. Ποιες επενδύσεις θα υλοποιήσει, το χρονοδιάγραμμα και το πώς ο Πειραιάς μπορεί να γίνει το νούμερο 1 διαμετακομιστικό λιμάνι της Μεσογείου.

Οπως ανακοίνωσε το Ταμείο:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Η Cosco Group (Hong Kong) Limited, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/01/2016 11:24:51

  Φανταστικό.
  Για τα διπλά λεφτά επί Σαμαρά θα είχαν ξηλωθεί όλα τα πεζοδρόμια του Πειραιά.

  Πώς να σε βρίζουν για ένα πράγμα, να τα κάνουν χειρότερα, χάνοντας και χρόνο, και όλα καλά. Μνημείο.

  Αν υπήρχε κάποια μαγική δικαιοσύνη, ένας θεός κριτής ...της εθνικής οικονομίας και μπορούσε να τους πάει για τα διαφυγόντα κέρδη και ζημίες που κάθε ελεεινή δράση τους κόστισε (ελεεινή γιατί βασίζεται στην ΨΕΥΤΙΚΗ και ΔΗΘΕΝ συμπαράσταση στους αδύναμους, που απλά τους θέλουν αδύναμους και κατά προτίμηση ακόμα πιο αδύναμους)...
  Πότε θα έρθει η νέμεση σε :όλη αυτήν την άτη και ύβρι....

  Πότε θα σταματήσει να βγαίνει τρελός όποιος δουλεύει. Πότε θα σταματήσει να γίνεται ήρωας όποιος λέει δυο βλακείες.
  Πότε θα αποκτήσουμε κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες σαν χώρα πως "μερικά πράγματα ΑΠΛΑ δεν θα επιτρέπονται να συμβαίνουν".
  Πότε θα κάνει ξαστεριά σε αυτή την ηλιόλουστη χώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.