Που βρήκε τα στοιχεία για την «Ηλεκτρονική» ο Μάρδας;
15/04/2016 21:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που βρήκε τα στοιχεία για την «Ηλεκτρονική» ο Μάρδας;

Ο κύριος Μάρδας, υπουργός της κυβέρνησης της αποτυχίας, είναι γνωστός για τις γκάφες και τις μεγαλεπίβολες ιδέες του για ανάπτυξη. Πότε λέει ότι θα φτιάξει το θερινό Νταβός και θα φέρει την Μπιγιονσέ. Πότε ότι οι Σύροι επενδυτές θα σώσουν την Ελλάδα. Ενώ μόλις προχθές είπε ότι τα capital controls τα ξέχασαν μέχρι και οι τουρίστες, αγνοώντας προφανώς ότι για τους τουρίστες δεν υπάρχει περιορισμός στις συναλλαγές.

Οι γκάφες αυτές είναι ανώδυνες και απλά γελάει ο κόσμος. Όμως, αυτό που έκανε σήμερα θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ποινικές διώξεις. Διότι θέλοντας να στηρίξει την κυβέρνηση δημοσιοποίησε και μάλιστα μέσω facebook, απόρρητα στοιχεία, προσωπικά και τα οποία είναι άγνωστο από που βρήκε. Ή μήπως του τα έδωσε κάποιος παράνομα;

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν την εξής υπόθεση:

Συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας ότι η Ηλεκτρονική Αθηνών δεν έκλεισε από την ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης και από τα capital controls για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δημοσίευσε τα εξής στοιχεία για την αλυσίδα που έβαλε λουκέτο:

«Κάποιοι, χωρίς να διαβάσουν τη δικαστική απόφαση, επέρριψαν το κλείσιμο της εταιρίας στα capital controls. Ας δούμε λοιπόν τι εμπόδια προκάλεσαν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί στις εισαγωγές της εταιρίας και αν πράγματι προκάλεσαν κάτι. Η εταιρία καταθέτει για έγκριση τα ακόλουθα αιτήματα για εισαγωγές(δηλ.εξαγωγή ευρώ), που γίνονται ΟΛΑ αποδεκτά.

28/7/15 αίτημα για 208 χιλ ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

31/8/15 αίτημα για 46 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

2/9/15 αίτημα για 66 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

5/10 αίτημα για 36 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

19/1/16 αίτημα για 8,8 χιλ ευρώ ΕΚΡΙΘΗΚΕ

Δεν υπάρχει άλλο αίτημα εκτός από τα παραπάνω για εξαγωγή ευρώ που να έχει απορριφθεί.

Πάντοτε τονίζαμε ότι τα capital controls είναι μια δυσάρεστη κατάσταση και αποτελεί μια εκτροπή των κανόνων της αγοράς. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι για κάθε λουκέτο ευθύνονται τα capital controls. Αν τέλος δούμε σήμερα τις επιπτώσεις τους στις εισαγωγικές εταιρίες, τότε εύλογα συνάγεται ότι οι τελευταίες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα από τους εναπομείναντες περιορισμούς. Ο όρος 'ιδιαίτερα' δεν οδηγεί στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι οι εταιρίες δεν αντιμετωπίζουν (κανένα) πρόβλημα. Όταν όμως ο όρος 'ιδιαίτερα' αφαιρείται από τις όποιες δηλώσεις, για άγνωστους λόγους, τότε εύλογα οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα.

Διαβάστε τη δικαστική απόφαση που εξηγεί το κλείσιμο της εταιρίας».

Ο κ. Μάρδας δημοσιοποίησε λοιπόν κινήσεις που έκανε η εταιρεία και αιτήματα που κατέθεσε σε επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα ερωτήματα είναι:

Που βρήκε τα στοιχεία αυτά ο υπουργός;

Είναι άκρως απόρρητες πληροφορίες που δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται γιατί μπορεί να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα; Μήπως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας;