«Παγώνει» η Κομισιόν την αισιοδοξία για αποδοχή του Ασφαλιστικού
11/01/2016 20:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παγώνει» η Κομισιόν την αισιοδοξία για αποδοχή του Ασφαλιστικού

Υπό αξιολόγηση βρίσκεται η πρόταση των ελληνικών Αρχών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που παρέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

«H αξιολόγηση της πρότασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι θεσμοί θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα κατά τη διάρκεια της αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του μήνα», ανέφερε ο κ. Σχοινάς. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της, προσθέτοντας ότι κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Επιτροπής σε αυτό το θέμα συνιστά αβάσιμη εικασία.

Ο κ. Σχοινάς κατέληξε λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα γίνει μέσα από διεξοδική συζήτηση με τις ελληνικές Αρχές και τους άλλους θεσμούς.

Η θέση αυτή του κ. Σχοινά «παγώνει» την Αθήνα η οποία, σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο και τη δήλωση που είχε κάνει το Σαββατοκύριακο στο ΑΠΕ, πόνταρε σε μια θετική εκτίμηση από την πλευρά των Θεσμών. Ο υπουργός είχε πει ότι κατ' αρχήν το νομοσχέδιο περνά από τους δανειστές, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν ακόμη πολλά ανοικτά μέτωπα στη διαπραγματευση. Από την ελληνική κυβέρνηση εκφράζονται οι ελπίδες ότι θα λειανθούν οι διαφορές στις συζητήσεις που θα έχει τόσο ο Ευκ. Τσακαλώτος όσο και ο Γ. Κατρούγκαλος με τους Θεσμούς τις επόμενες ημέρες. Και βεβαίως οι συναντήσεις που θα έχει στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.