Ούγκο Ντίξον: «Η αποπομπή της Σαββαΐδου δείχνει ότι ο Τσίπρας έχει μάλλον αυτοκτονικές τάσεις»
23/10/2015 12:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούγκο Ντίξον: «Η αποπομπή της Σαββαΐδου δείχνει ότι ο Τσίπρας έχει μάλλον αυτοκτονικές τάσεις»

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να αυτοκτονήσει πολιτικά. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τον γνωστό αρθρογράφο του Reuters Ούγκο Ντίξον.

Ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters αναφέρεται στη συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης και σε νέο άρθρο του σημειώνει: «Ο Τσίπρας σοκάρει ξανά και δείχνει πως έχει αυτοκτονικές τάσεις. Η απόφασή του να αποπέμψει την επικεφαλής της ΓΓΔΕ δεν μπορεί να εκληφθεί αλλιώς. Ένα από τα αδύνατα σημεία της Ελλάδας είναι η αδυναμία της να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Γι' αυτό το λόγοι οι Ευρωπαίοι δανειστές και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να προωθήσουν μια ανεξάρτητη Αρχή που θα συλλέγει τους φόρους. Αν οι πολιτικοί εμπλέκονται στα πόδια αυτής της Αρχής, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να γλυτώσουν από τους φόρους οι ''δικοί'' της άνθρωποι».

Ο Χούγκο Ντίξον θυμίζει πως μια ανάλογη κίνηση είχε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς με τον Χάρη Θεοχάρη – μια κίνηση που οδήγησε τελικά στη ρήξη των σχέσεων του τότε πρωθυπουργού με τους δανειστές. Από εκείνη την αποπομπή και μετά άρχισαν να μην τον εμπιστεύονται και να αυξάνουν τις πιέσεις του. Το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό: η κυβέρνησή του έπεσε και ακολούθησαν εκλογές που ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρά το γεγονός ότι η κ. Σαββαΐδου κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη, το αποτέλεσμα της αποπομπής της ενδέχεται να είναι το ίδιο καταστροφικό για τον Τσίπρα, αναφέρει ο Ντίξον. Αυτό που δείχνει προς τα έξω -προς τους δανειστές- ο Έλληνας πρωθυπουργός, με αυτήν την απόφαση, είναι ότι προκαλεί ερωτηματικά με το κατά πόσο επιθυμεί να προωθήσει τη συμφωνία.

«Η νέα συμφωνία, υποτίθεται, πως θα ενδυνάμωνε την ανεξαρτησία της Αρχής που θα συλλέγει τους φόρους. Τώρα, αν η αναθεώρηση του προγράμματος καθυστερήσει, η Ελλάδα δεν θα λάβει μετρητά για να αναζωογονήσει την οικονομία της και δεν θα μπορέσει να προωθήσει το θέμα του χρέους. Επιπλέον, το ζήτημα της Σαββαΐδου μπορεί να δημιουργήσει εμπλοκή και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τελικά να χρειαστεί να γίνει ''κούρεμα'' στις καταθέσεις. Κάτι που θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία», αναφέρει το άρθρο του Ντίξον και καταλήγει ως εξής:

«Εάν ο Τσίπρας τα γνωρίζει όλα αυτά -κανονικά θα πρέπει να τα γνωρίζει- τότε οι κινήσεις του δεν μπορούν να εξηγηθούν. Η σκληρή δουλειά των προηγούμενων μηνών μπορεί πλέον να τεθεί σε κίνδυνο».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 24/10/2015 11:20:18

    Είναι που έδειξε υπευθυνότητα και άλλαξε ο Τσίπρας επειδή υπέγραψε το μνημόνιο. Και πάλι χρόνο και χρήμα ήθελε να κερδίσει. Δεν αλλάζει ο λύκος, μόνο προβιά προβάτου μπορεί να φορέσει. Αλλά να που αποκαλύφθηκε και πάλι η τρελή ιδεοληψία του και μας πάει στο γκρεμό ξανά νομίζοντας πως ΗΠΑ και Γαλλία θα τον σώσουν. Ενώ τον Ιούλιο δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και έπεσε στα 14 για να μην διαλυθούμε. Δυστυχώς δε θα τη γλυτώσουμε με δαύτους που μπλέξαμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.