Οι «αριστερές κατασχέσεις» είναι πιο γλυκές
31/10/2015 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «αριστερές κατασχέσεις» είναι πιο γλυκές

Από Δευτέρα είναι ελεύθερα τα αναγκαστικά μέτρα για οφειλέτες του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων (πλην της πρώτης κατοικίας και όσων έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη) καθώς και οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων έπειτα από κάποιο ποσό 1.000 – 1.500 ευρώ. Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε ζητηθεί από την τρόικα διότι πολλοί πιστεύουν ότι εκτός από τους πραγματικά μη έχοντες υπάρχουν και πολλοί κατ’ επάγγελμα τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν επειδή δεν γουστάρουν. Έτσι τα χρέη προς το Δημόσιο έχουν ξεπεράσει τα 80 δις ευρώ ενώ τα χρέη προς τα Ταμεία είναι 14,8 δις ευρώ και αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα.

Δεν έχει σημασία να θυμίσουμε την πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα σε τέτοια μέτρα. Να μην πούμε για τους χαρακτηρισμούς περί νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές και άλλα τέτοια. Τώρα που είναι κυβέρνηση η αριστερά γιατί επιτρέπει τέτοια μέτρα; Γιατί δεν βγάζει μια ρύθμιση… προοδευτική και αριστερή προκειμένου να σταματήσει πλειστηριασμούς και κατασχέσεις;

Είναι ένα απλό, χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς κυβερνά αυτή η κυβέρνηση. Πώς κορόιδεψε τον ελληνικό λαό με τις αριστερές αρλούμπες της περί δικαιοσύνης, κοινωνικής πολιτικής, προστασίας των αδυνάτων και άλλα τέτοια. Χωρίς να σκεφτεί κανείς τους ποτέ αν υπάρχουν όντως και επαγγελματίες κακοπληρωτές. Αν βεβαίως αυτό το μέτρο ξεκινούσε με κάποια κυβέρνηση της ΝΔ τώρα θα καιγόταν το Σύνταγμα. Αλλά με την δεύτερη φορά αριστερά όλα είναι ρόδινα, όλα είναι φυσιολογικά.

Γιατί άραγε; Γιατί ανεχόμαστε από τους πολιτικούς απατεώνες να παίζουν μαζί μας και εμείς να μην αντιδρούμε;

Πώς δηλαδή η έξωση ενός ανθρώπου ή η αρπαγή του μισθού και της σύνταξής του για χρέη είναι πιο δίκαιη και πιο προοδευτική όταν εφαρμόζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με άλλη κυβέρνηση; Είναι σα να σε δολοφονεί ο εγκληματίας με το αγγελικό πρόσωπο κι εσύ να λες «δε με νοιάζει αφού είναι άγγελος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 01/11/2015 12:59:13

  Σίσουρα....Μιάς καί...
  -Γίνονται από ἡθικούς " αριστερούς με τα λεφτά στή δεξιά τσέπη....
  -΄Αν τα μέτρα τα παίρνουν οι αντίπαλοι τότε
  Είναι βαθιά ταξικά (πιό τοξικά ΚΑΙ από τα ψέματά τους;;;;;;;;;)
  Είναι άδικα πλήτοντας τα ..δικά μας παιδιά (τους μεγαλοκαταθέτες ;;;;;;;)...
  κλπ...κλπ .....αριστεροσοφιστείες των Αμφιθεάτρων
  -Άν τα μέτρα τα παίρνουμε εμείς που είμαστε "δεύτερη φορά αριστερά ¨ στα πράγματα τότε
  -Γίνονται για να εξυγιάνουμε το παρελθόν (που ΚΑΙ εμείσ σαν αντιπολιτεύσεις συντελέσαμε στη δημιουργία του )...
  -Είναι δίκαιες ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ μιάς και για την απονομή του ΤΙΜΙΟΥ και ΤΟΥ ηθικού εμείσ έχομε την αποκλειστική αποκλειστικότητα...
  ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΗΘΙΚΗ -ΠΡΑΚΤΙΚΗ !!!!1

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.