Ο Ντομπρόβσκις στην Αθήνα: Μη χάνετε χρόνο - Χωρίς προαπαιτούμενα, δεν υπάρχουν χρήματα
25/10/2015 12:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ντομπρόβσκις στην Αθήνα: Μη χάνετε χρόνο - Χωρίς προαπαιτούμενα, δεν υπάρχουν χρήματα

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις που από τη Δευτέρα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Πριν την άφιξή του στη χώρα μας, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν στέλνει μήνυματα για την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας υλοποίησης των συμφωνηθέντων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να θέσει και ερωτήματα για την υπόθεση Σαββαΐδου.

«Δεν υπάρχει επ' ουδενί χρόνος για χάσιμο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι σε ό,τι αφορά την καταβολή της επόμενης δόσης είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση αποτελεί ένα «σημαντικό σημάδι» για τους εταίρους, τους επενδυτές και τις αγορές, ώστε διαπιστωθεί η τήρηση του νέου προγράμματος στήριξης. Επιπλέον, υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση ότι η «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων και η πολιτική βούληση για την εφαρμογή τους αποτελούν «κλειδιά» για την επίτευξη των αλλαγών που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

«Περιθώριο για κάποιες αλλαγές ίσως υπάρχει, αλλά τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ισόποση δημοσιονομική αξία», συμπλήρωσε.

Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016, και υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να συμβεί αυτό, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Ντομπρόβσκις, προσθέτει, ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Στο θέμα του χρέους, ο κ. Ντομπρόβσκις, κάνει λόγο για μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και χάριτος, και σημειώνει ότι, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέει ότι η νέα υπηρεσία για την Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, που έχει δημιουργήσει η Κομισιόν, παρέχει ήδη βοήθεια στην Ελλάδα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, αναφέρει ότι «απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων».

Επαφές στην Αθήνα

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στις 10.15 π.μ., με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο τελευταίος σττη χώρα μας.

Θ α ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον Αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις στις 11.15 π.μ., σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για την επίσκεψη του ευρωπαίου αξιωματούχου.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.