Ντράγκι: Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015
22/10/2015 16:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντράγκι: Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015

Επιστολή-απάντηση στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή έστειλε ο Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι η άρση των capital controls αποτελεί εθνική αρμοδιότητα, αλλά η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Η απάντηση του προέδρου της ΕΚΤ στην ευρωβουλευτή:

«Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Καϊλή,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 12 Αυγούστου 2015. Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης όποιας μορφής χαλάρωσης αυτών, αποτελούν ζήτημα που άπτεται της εθνικής αρμοδιότητας και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων της ΕΚΤ.

Σχετικά με την αναφορά σας στο πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, θα ήθελα να τονίσω ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του τρέχοντος προγράμματος ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και των αγορών στις ελληνικές τράπεζες και να ενισχυθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας.

Η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού τομέα της, και συνεπώς για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που υπόκεινται στην άμεση εποπτεία της ΕΚΤ αναμένεται να λάβει χώρα μέχρι το τέλος του 2015 και θα βασιστεί στη συνολική αξιολόγηση που διενεργείται επί του παρόντος υπό την ευθύνη της ΕΚΤ.»

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 22/10/2015 16:26:07

    Με άλλα λόγοα ο Ντράγκι προβλέπει οτι εμμέσως πλήν σαφώς η Ελλάδα παρότι μόλις κατα 70%!!! εφάρμοσε τις πρώτες υποτίθεται αναγκαίες προυποθέσεις-προαπαιτούμενα για να περάσει την αξιολόγηση του "κουρτέτου" , τελικά θα την περάσει (μάλλον με πολιτικά κριτήρια) . Τελικά έτσι εξηγείται πως ενώ με το 62% είπαμε ΟΧΙ δεν μπορούμε να σας δώσουμε τα 2,5 δίς που ζήταγε το τελεσίγραφο Γιουνκέρ, ο Τσίπρας (φίλησε σταυρό?) υπέγραψε, αν και δεν αναγνωρίζει την υπογραφή του ως προιόν εξαναγκασμού, οτι ο Ελληνικός λαός θα τους δώσει τελικά όχι 2,5 αλλά 12,5 δίς που ζητάει το 3ο Μνημόνιο...Φυσικά και τα ληξιπρόθεσμα χρέη ήδη απο τον Σεπτέμβρη χτύπησαν ταβάνι. Έτσι οι "εταίροι" έχουν λαμβάνειν...Αλλά μήπως τελικά τα πάρουν σε ΙΟUS? ή μέσω πιστωτικών καρτών χωρίς πίστωση καλύτερα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.