Ντομπρόβσκις: Ανησυχούμε για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα
15/01/2016 09:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντομπρόβσκις: Ανησυχούμε για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα

Τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα εκφράζει σε συνέντευξη του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, με αφορμή το αδιέξοδο με την επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας – εκτός από την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, για την οποία αναγνωρίζει ότι γίνονται σημαντικά βήματα – είναι ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Για να ανακάμψει η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στις ελληνικές αρχές. Πρέπει να καλλιεργήσουν ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν η Επιτροπή προτίθεται να πάρει κάποια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι οι Βρυξέλλες δεν παρεμβαίνουν σε «συγκεκριμένες υποθέσεις».

Επανάλαβε όμως ότι όταν η Επιτροπή μελετά τις προβλέψεις για το πώς μία οικονομία θα ανακάμψει, το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος των ανησυχιών.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, δήλωσε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη και διατεθειμένη να ξεκινήσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, όμως δεν βάζει προθεσμία για το πότε πρέπει να ολοκληρωθεί.

«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε με την αξιολόγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα από τις ελληνικές αρχές. Αν δεν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις, δεν θα έχουμε τίποτε να παρουσιάσουμε στα κράτη-μέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Επέμενε επίσης ότι στην ΕΕ «δουλεύουμε με την υπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να είναι στο πρόγραμμα και με χρηματοδότηση».

Οσον αφορά το θέμα του χρέους, ξεκαθάρισε ότι η όποια συζήτηση συνδέεται άμεσα με το θέμα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.