Νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ ρίχνει στο τραπέζι η Αθήνα
04/04/2016 21:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ ρίχνει στο τραπέζι η Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «έγινε μια εισαγωγική συζήτηση, βάλαμε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, έως την άλλη Δευτέρα, και τον οδικό χάρτη έως το Eurogroup της 22 Απριλίου».

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα Wikileaks. Ερωτηθείς εάν υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επισήμως ή ανεπισήμως συντάχτηκε με το ΔΝΤ απάντησε «κανένα σχόλιο».

Στη συνάντηση παρών ήταν και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, στην επόμενη συνάντηση, πιθανότατα μέχρι την Τετάρτη, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καταθέσει πακέτο μέτρων 1,8 δισ. ευρώ από τα συνολικά 5,4 δισ. ευρώ και μ' αυτά να ολοκληρωθεί η πρόταση της Ελλάδας. Τα νέα αυτά μέτρα εκτιμάται από την ελληνική πλευρά ότι μπορεί να «κλειδώσουν» τη συμφωνία παρά τις διαφωνίες που έχει το ΔΝΤ και παρά το κακό κλίμα μετά τις διαρροές συνομιλιών.

Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να αφορούν αυξήσεις στην έμμεση φορολογία, όπως στα καύσιμα, τα τσιγάρα κ.λπ. ίσως δε και κάποιες παρεμβάσεις «έκπληξη» που θα μπορούσαν να αφορούν περικοπές δημοσίων δαπανών. Ακόμη και προβλέψεις για έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια κ.λπ.

ΑΔΕΔΥ: Διαδήλωση έξω από το Χίλτον για «να φύγει το ΔΝΤ»

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τη συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, διοργάνωσε ΑΔΕΔΥ, ενώ συμμετείχαν η ΛΑΕ, το ΕΠΑΜ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα με δεκάδες κλούβες να έχουν στηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο, στη Βασιλίσσης Σοφίας, και διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες απέτρεπαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το ξενοδοχείο.

Πηγή:imerisia.gr