Νέα έκρηξη στα «φέσια» - Οφειλές 1,45 δισ. ευρώ σε ένα μήνα!
28/12/2015 21:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα έκρηξη στα «φέσια» - Οφειλές 1,45 δισ. ευρώ σε ένα μήνα!

Νέα «έκρηξη» σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Νοέμβριο. Οι φόροι που άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις μέσα σε ένα μόλις μήνα ανήλθαν σε 1,453 δισ. ευρώ.

Από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν στα 11,83 δισ. ευρώ. Σχεδόν κάθε μήνα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις λόγω οικονομικής αδυναμίας και έλλειψης ρευστότητας αφήνουν απλήρωτους φόρους πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και επιβεβαιώνει την φοροδοτική αδυναμία των Ελλήνων πολιτών. Παρά το γεγονός ότι τα έσοδα πήγαν σχετικά καλά διότι όλες οι πληρωμές φόρων μετατέθηκαν για το τελευταίο τρίμηνο, η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαχρονικά αφού τα «φέσια» αυξάνονται σταδιακά και δεν μειώνονται παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο έχουν εκτιναχθεί στα 83,6 δισ. ευρώ.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.