Μήνυμα Μοσκοβισί από Νταβός: Φιλόδοξες και γενναίες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη
20/01/2016 15:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυμα Μοσκοβισί από Νταβός: Φιλόδοξες και γενναίες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων και της επιτυχίας του προγράμματος: Το μήνυμα αυτό απέστειλε από το Νταβός ο Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι ύψιστη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του ασφαλιστικού και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Πρώτα ολοκλήρωση ασφαλιστικού, μετά αξιολόγηση, μετά ίσως συζητήσουμε για το reprofiling χρέους. Γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που έχει μεγάλη σημασία για την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, ωστόσο όλα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ενώ ερωτηθείς για το πότε θα μεταβούν τα κλιμάκια των δανειστών στην Αθήνα, απάντησε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, καθώς, όπως είπε, «περιμένουμε πληροφορίες απ” τις ελληνικές Αρχές».

Το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι εποικοδομητικό, είπε επίσης ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή είναι φιλόδοξες και γενναίες. Τώρα πρέπει να προωθήσουμε φιλόδοξες και γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα».

«Από το καλοκαίρι προσπαθούμε να χτίσουμε με την Ελλάδα ένα success story, είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερθείς στις προτάσεις Κατρούγκαλου ανέφερε πως το πρώτο προσχέδιο είναι θετικό και συνεκτικό, αλλά, ανέφερε πως χρειάζονται προφανώς περισσότερες και πιο ακριβείς παράμετροι κι αυτό είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι θα διαπραγματευτούν με την ελληνική πλευρά.

Προανήγγειλε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είπε: «Θεωρώ, όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι ότι είναι αναγκαίο να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Η αξιοπιστία του και η εγγύηση του για το πρόγραμμα είναι σημαντική. Χαίρομαι που και η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται ότι πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία όλοι μαζί».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.