Μέχρι το τέλος Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων
05/04/2016 10:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι το τέλος Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων

Επαρκή χρονικά περιθώρια θα έχουν οι φορολογούμενοι για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν εγκαίρως τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Σύμφωνα με τα όσα υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε εκπροσώπους λογιστών από την Περιφέρεια Κρήτης που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του την περασμένη Πέμπτη, από τη στιγμή που θα αρχίσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΤΑΧISnet για την υποβολή των δηλώσεων, οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου τρεις μήνες για να αποστείλουν τις δηλώσεις τους.


Προθεσμίες

Η υπόσχεση αυτή σημαίνει ότι, εφόσον τελικά αρχίσει να λειτουργεί από αυτή την εβδομάδα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή, η προθεσμία, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Απριλίου, θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αν καθυστερήσει κι άλλο η έναρξη της περιόδου υποβολής και ξεκινήσει τελικά από την επόμενη εβδομάδα, τότε είναι πολύ πιθανό η προθεσμία να παραταθεί και μέχρι τα μέσα Ιουλίου!

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου Επαγγελματικών Συλλόγων Λογιστών Φοροτεχνικών της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι για όσες μέρες θα τίθεται εκτός λειτουργίας η εφαρμογή για την υποβολή, θα παρατείνεται περαιτέρω και η προθεσμία υποβολής.

e-typos.com/gr