«Λουκέτο» στη Softex: Κλείνει το εργοστάσιο - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι
15/01/2016 20:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Λουκέτο» στη Softex: Κλείνει το εργοστάσιο - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Οριστικό «λουκέτο» μπαίνει στο εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα την απόλυση των περίπου 200 εργαζομένων. Η απόφαση της πολυεθνικής Bolton Group ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας.

Τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση ξεκίνησαν μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό. Και τούτο διότι εκτός από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη γραμμή παραγωγής, θέμα αποτέλεσε και η πολύ χαμηλή αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία από τις ασφαλιστικές.

Η μητρική εταιρεία αποφάσισε ως εκ τούτου να κλείσει την μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία προϊόντων χάρτου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.