Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα βρεθούμε σύντομα με την πλάτη στον τοίχο
26/04/2016 21:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα βρεθούμε σύντομα με την πλάτη στον τοίχο

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί. «Ομως, όσο περισσότερο περνά ο καιρός χωρίς να καταλήγει η αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο», παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα από τα μέσα Απριλίου, αλλά η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας επίσης τα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές αν χρειαστεί», ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Φορείς, ανάμεσά τους η Βουλή και ο ΟΑΕΔ, έχουν καταθέσει περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος αυτόν τον μήνα, αναφέρουν αξιωματούχοι. Πέρα από τα αποθέματα που φορείς του δημοσίου δεν έχουν καταθέσει στην ΤτΕ, υπάρχουν μερικά δισ. ευρώ που τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν σε καταθέσεις σε εμπορικές τράπεζες, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω ρέπος, ανέφεραν επίσης αξιωματούχοι.

eleftherostypos.gr