Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής
18/04/2016 15:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής

Δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup του Άμστερνταμ την Παρασκευή 22 Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως έγιναν εποικοδομητικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον καθώς και ότι το Eurogroup της Παρασκευής θα αποτελέσει ένα «σημαντικό σημείο για την καταγραφή προόδου».

Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων κρίνεται από όλες τις πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή», είπε ο κ. Σχοινάς, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Αναλυτικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως: «Έπειτα από εποικοδομητικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Ελλάδα σήμερα και αύριο, με τον στόχο να παραμένει η επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν. Το Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καταγραφή της προόδου που έχει γίνει. Η επιτροπή δεν θα κάνει εικασίες για τις διαπραγματεύσεις, όμως εργαζόμαστε από κοινού με την Ελλάδα και τους υπόλοιπους θεσμούς για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Έχουμε κάνει πρόοδο και η δυναμική πρέπει να συνεχιστεί αλλά η επιτυχία βασίζεται σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο στην Επιτροπή. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε συμφωνία».

e-typos.com