Κατασχέσεις θυρίδων , το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
01/04/2016 10:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατασχέσεις θυρίδων , το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή αλλά και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο θυρίδες και ετοιμάζει ελέγχους σε όλα τα δάνεια, τις καταθέσεις και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

Το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποκαλύπτει πως έρχονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις θυρίδων, στο πλαίσιο στήριξης του κρατικού προϋπολογισμού.

Η ανάγκη για αύξηση των δημοσίων εσόδων ώστε να περιοριστεί η «μαύρη τρύπα» του κρατικού κορβανά αλλά και να βάλει φρένο στις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα, οδηγεί τον ελεγκτικό μηχανισμό:

1. Στον εντοπισμό των μη δηλωμένων καταθέσεων, μέσω ελέγχων τραπεζικών λογαριασμών σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

2. Στον εντοπισμό ακινήτων Ελλήνων φορολογούμενων στο εξωτερικό.

3. Στη διενέργεια ελέγχων υποθέσεων που σχετίζονται με εμβάσματα, λίστες, και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με το σχέδιο της γενικής γραμματείας, ετοιμάζεται και νέο «σαφάρι» ελέγχων σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ σχεδιάζεται και η δημιουργία του προφίλ για κάθε οφειλέτη ειδικά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η ανάγκη πάντως για έσοδα φαίνεται να είναι τόσο επιτακτική που στο σχέδιο της γενικής γραμματείας αναφέρεται ότι

έως το τέλος του 2016 θα προχωρήσει η κατάργηση των λιγοστών φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν σήμερα τα φυσικά πρόσωπα, ενώ από τις αρχές του 2017 μετατίθεται η δημιουργία του Περιουσιολογίου.

Πηγή:e-typos.com