«Καμπανάκι» Ντομπρόβσκις: Δεν θα θέλαμε να ζήσουμε ξανά το περσινό καλοκαίρι
21/03/2016 14:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καμπανάκι» Ντομπρόβσκις: Δεν θα θέλαμε να ζήσουμε ξανά το περσινό καλοκαίρι

Για τυχόν «πισωγυρίσματα» στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προειδοποιεί με συνέντευξή του ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. «Θα θέλαμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας κατάστασης παρόμοιας με εκείνη του περσινού καλοκαιριού» αναφέρει στη συνέντευξή του προς τους δημοσιογράφους των εφημερίδων του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

Όπως εκτιμά «στην παρούσα φάση η Ελλάδα έχει επαρκή χρηματικά αποθέματα. Εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί άμεσα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου».

Ως «αγκάθια» ο Λετονός πολιτικός αναφέρει την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τις συμφωνηθείσες ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, όπως εκτιμά.

Επισημαίνε, τέλος, ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης και ειδικότερα της φορολογικής διοίκησης υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει ακόμη δύσκολες αποφάσεις».

Πηγή: imerisia.gr-Deutsche Welle