Φορολογικές δηλώσεις από την 1η Φεβρουαρίου - Σε τρεις δόσεις ο φόρος
28/01/2016 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολογικές δηλώσεις από την 1η Φεβρουαρίου - Σε τρεις δόσεις ο φόρος

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet και μέχρι τις 30 Απριλίου οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2015. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου ταμεία και επιχειρήσεις πρέπει να εκδώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών.

Ο φόρος θα πληρωθεί σε 3 δόσεις. Τέλη Μαϊου, τέλη Ιουλίου και τέλη Σεπτεμβρίου .Στο νέο Ε1 θα υπάρχουν κωδικοί για τα ανείσπρακτα ενοίκια. Όμως πριν την υποβολή της δήλωσης πρέπει να έχει κινηθεί για τη διεκδίκηση αυτών των χρημάτων.

Για πρώτη φορά θα υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης .Οπου δηλώνονταν τα εισοδήματα συζύγων θα υπάρχει και η ένδειξη Μέρος Συμφώνου Συμβίωσης .

Εκτός από τη φορολογική εξίσωση τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης δικαιούνται ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσία όλα τα επιδόματα τέκνων, θέρμανσης, ενοικίου, σίτισης ή ρεύματος καθώς και το αυξημένο αφορολόγητο για αγορά α΄κατοικίας γονικών παροχών ή δωρεών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στην εκπομπή EPT Focus δήλωσε ότι σχεδιάζεται η νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο, ότι θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης για τα ενοίκια του 2016 και ότι θα υπάρχει σύνδεση αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα, ενώ για το θέμα των αγροτών είπε ότι δεν υπάρχει φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες.

Πηγή: imerisia.gr-ΕΡΤ1

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.