Ανθιμος Θωμόπουλος: Η Πειραιώς θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για επιστροφή στην ανάπτυξη
01/11/2015 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανθιμος Θωμόπουλος: Η Πειραιώς θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για επιστροφή στην ανάπτυξη

Δηλώσεις για τα αποτελέσματα των stress test και την πορεία της Πειραιώς, έκανε ο CEO της τράπεζας Ανθιμος Θωμόπουλος. Οπως τονίζει ο κ. Θωμόπουλος, το σχέδιο της Πειραιώς μπορεί να ολοκληρωθεόι με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Η δήλωση του κ. Θωμόπουλου έχει ως εξής:

"Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσαν την Συνολική Αξιολόγηση για τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, ανακοινώνοντας τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για κάθε τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της. Με δεδομένη την ηγετική μας θέση στην Ελλάδα, η ενίσχυση της κεφαλαιακής μας θέσης θα επιτρέψει στην Τράπεζα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της.

Πέρα από την άσκησης διαχείρισης παθητικού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου από ιδιώτες μετόχους και άλλες ενέργειες. Με βάση τις πρόσφατες επαφές μας με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, είμαστε πεπεισμένοι ότι το σχέδιο μας μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα."

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.