Ανοικτό έως και τη Δευτέρα πιθανότατα το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς
06/11/2015 21:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοικτό έως και τη Δευτέρα πιθανότατα το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς

Πιθανότατα μέχρι και τη Δευτέρα θα παραμείνει ανοικτό το βιβλίο προσφορών της τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους επενδυτές προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος θα παραταθεί ο χρόνος που μένει ανοικτό το βιβλίο προσφορών.

Εν τω μεταξύ, με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η προαιρετική δημόσια προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς προς τους κατόχους junior και senior τίτλων δικής της εκδόσεως, καθώς σε όλες τις εκδόσεις επιτεύχθηκε προσφορά πολύ υψηλότερη του 67% που απαιτεί το θεσικό πλάισιο.

Σήμερα, λοιπόν, συγκαλούνται τρεις γενικές συνελεύσεις (μία για την κάθε σειρά ομολόγων όπου θα υπάρχει και απαρτία και πλειοψηφία). Με την ενεργοποίηση των CACs (ρήτρες), ακόμη και όσοι δεν αποδέχθηκαν την προσφορά υποχρεούνται να ανταλλάξουν τους τίτλους τους είτε με μετρητά στην τιμή που προσφέρει ανά έκδοση η Πειραιώς, είτε με μετοχές στην τιμή διάθεσης της ΑΜΚ.

Έτσι η Πειραιώς ενισχύεται κεφαλαιακά κατά 600 εκατ. ευρώ ( 592,7 εκατ. ευρώ πλέον τόκων) και εκπληρώνει την πρώτη από τις δράσεις του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχει καταθέσει ήδη στον SSM.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει ανοίξει από προχθές βιβλίο προσφορών για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία διενεργείται μέσω ιδιωτικής τοποθέτησηςγια ξένους αλλά και εγχώριους επενδυτές. Η Deutsche Bank AG και η UBS ενεργούν ως υπεύθυνες της διαδικασίας, διεθνείς συντονιστές και συνδιαχειριστές, η Credit Suisse Securities δρα ως διεθνής συντονιστής και οι Euroxx και Mediobanca ως συνδιαχειριστές της αύξησης κεφαλαίου.

Το βιβλίο θα είναι ανοιχτό και σήμερα, ενώ η τράπεζα διενεργεί γενική συνέλευση για την αύξηση στις 15 Νοεμβρίου. Το σώμα των μετόχων θα κληθεί να αποφασίσει αύξηση κεφαλαίου κατά 4,9 δισ. ευρώ, που αφορούν στο σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών που προέκυψε από το βασικό και το δυσμενές σενάριο.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.