Αλεξιάδης: Υποχρεωτικά με κάρτα όλες οι δαπάνες στη φορολογική δήλωση
10/12/2015 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλεξιάδης: Υποχρεωτικά με κάρτα όλες οι δαπάνες στη φορολογική δήλωση

Όλες οι δαπάνες της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πραγματοποιούνται με τη χρήση πιστωτικών καρτών, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ προανήγγειλε ότι όσοι συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός μετά τη συνάντησή του με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τα φορολογικά θέματα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ προχωρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής τύπου carousel.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι με διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας όπως π.χ. και η αγορά αυτοκινήτου.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Naruto avatar
    Naruto 11/12/2015 00:46:58

    Φοβερή επινόηση το πλαστικό χρήμα . Αφού δεν υπάρχει μετρητό και δεν μας αφήνουν να γυρίσουμε στην δραχμή ανακαλύψαμε το πλαστικό . Μονο που οι κάρτες δεν είναι χρήμα αλλα αντιπροσωπεύουν χρήμα που υποτίθεται οτι βρίσκεται στις τράπεζες ή οτι κάποια στιγμή στο μέλλον θα κατατεθεί εκεί . Στις τράπεζες ομως δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή και απο οτι φαίνεται ούτε και στο εγγύς μελλον θα υπάρξει , άρα οι κάρτες αντιπροσωπεύουν αέρα κοπανιστό .
    Αλήθεια τι νόημα έχει να αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο με καρτα αφού οι τιμές είναι δεδομένες και αναγκαστικά θα πάρει άδεια κυκλοφοριας και άρα το κράτος γνωρίζει την υπαρξή του ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.