Ζάεφ: Έχουμε ένα κράτος στο οποίο ομιλείται η μακεδονική και αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο
24/09/2018 11:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζάεφ: Έχουμε ένα κράτος στο οποίο ομιλείται η μακεδονική και αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο

Στο θέμα της αναγνώρισης της "μακεδονικής" γλώσσας και της "μακεδονικής" ταυτότητας επέμεινε ο Ζόραν Ζάεφ σε συγκέντρωση στη Γεβγελή το βράδυ της Κυριακής μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

"Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία" είπε ο κ. Ζάεφ όπως αναφέρει το protothema.gr.

"Είμαστε "Μακεδόνες" με "μακεδονική" γλώσσα. Η "μακεδονική" γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι' αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

"Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο στο οποίο ομιλείται η "μακεδονική" γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας", τόνισε ο Ζάεφ.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, κλείνοντας τις αναφορές του στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής είπε ότι "είναι σημαντικό γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη "Μακεδονία" μας για τους επόμενους αιώνες".

Πηγή:capital.gr