Χρηματοδότηση από τη Ρωσία ζητά το Εθνικό Μέτωπο
19/02/2016 19:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρηματοδότηση από τη Ρωσία ζητά το Εθνικό Μέτωπο

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνικό Μέτωπο θα ζητήσει από τις ρωσικές τράπεζες τα 25 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του για το 2017, δήλωσε ο ταμίας του κόμματος Wallerand de Saint Just. «Θα αναζητήσω τα χρήματα εκεί όπου ξέρω ότι θα μπορούσα να τα πάρω» είπε ο Saint Just. «Βρήκα κάποια χρηματοδότηση εκεί το 2014, οπότε πρόκειται να προσπαθήσω ξανά».

Το αντιευρωπαϊκό, αντιμεταναστευτικό κόμμα, του οποίου οι αιτήσεις για δάνειο απορρίπτονται από τις γαλλικές τράπεζες, δανείστηκε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ από την Πρώτη Τσεχική Ρωσική Τράπεζα το 2014 για τη χρηματοδότηση των εκστρατειών του, δήλωσε ο Saint Just. Παρά το γεγονός ότι το κόμμα δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο καμίας γαλλικής περιφέρειας στις πιο πρόσφατες εκλογές του Δεκεμβρίου, έλαβε 6.800.000 ψήφους, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 6,4 εκατ. το 2012.

Τον Δεκέμβριο του 2014, η Λεπέν δικαιολόγησε την άντληση κεφαλαίων από μια ρωσική τράπεζα, λέγοντας ότι ήταν «περιορισμένη» από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βρει έναν δανειστή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Τον Μάιο, επισκέφτηκε τη Μόσχα και συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Δούμα Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η Μαρίν Λεπέν επισημοποίησε την υποψηφιότητά της για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017 στο κανάλι TF1, στις 8 Φεβρουαρίου.

bloomberg.com