Χάος στα σούπερ μάρκετ του Καράκας - Ο Μαδούρο διέταξε την μείωση των τιμών
07/01/2018 11:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάος στα σούπερ μάρκετ του Καράκας - Ο Μαδούρο διέταξε την μείωση των τιμών

Εικόνες χάους επικράτησαν έξω από τα σούπερ μάρκετ στο Καράκας το Σάββατο μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να διατάξει τα καταστήματα να μειώσουν τις τιμές τους.


Σύμφωνα με το Reuters οι απελπισμένοι πολίτες της χώρες που μαστίζεται από την οικονομική κρίση ξεχύθηκαν στους δρόμους για να προμηθευτούν τρόφιμα σε πολύ χαμηλές τιμές καθώς η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις.

καράκας σούπερ μάρκετ


Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανάγκασε πάνω από 200 σούπερ μάρκετ να μειώσουν τις τιμές τους στα επίπεδα του περασμένου μήνα, την στιγμή που οι τιμές αλλάζουν καθημερινά λόγω της ταχύτατης αύξησης του πληθωρισμού.

καράκας σούπερ μάρκετ


Η είδηση των εκπτώσεων εξαπλώθηκε γρήγορα από στόμα σε στόμα και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα καταστήματα, πριν ακόμα αυτά ανοίξουν. Ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στο ανατολικό Καράκας παρέμενε κλειστό και οι άνθρωποι άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες φωνάζοντας "Πεινάμε! Θέλουμε φαγητό!". Στο συγκεντρωμένο πλήθος υπήρχαν μεταξύ άλλων βρέφη, συνταξιούχοι και παιδιά με αναπηρίες.

Οι επικριτές του Μαδούρο τον κατηγορούν ότι "παίζει με τη φωτιά" και εκτιμούν ότι η πολιτική του θα αποθαρρύνει τα σουπερμάρκετ από το να γεμίζουν με προϊόντα τα ράφια τους και θα μπορούσε να οδηγήσει σε λεηλασίες.

καράκας σούπερ μάρκετ


Μιλώντας σε ξένα ΜΜΕ αρκετοί από τους πολίτες που βρίσκονταν σήμερα σε ουρές περιμένοντας να κάνουν τις αγορές τους χαρακτήριζαν "καταστροφική" την πολιτική που ακολουθεί ο Μαδούρο. Παρ' όλα αυτά όμως σχεδίαζαν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις στις τιμές για να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Έξω από το σούπερ μάρκετ στο Καράκας βρέθηκαν και ένοπλοι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς και διέταξαν το συγκεντρωμένο πλήθος να σχηματίσει γραμμές διαφορετικά τους προειδοποίησαν ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

NTN24 Venezuela✔@NTN24ve

Día de Reyes en Caracas es protagonizado por largas colas en supermercados tras rebaja de precios impuesta por la Sundde #6Ene http://bit.ly/2F3NCsD

Τελικά λίγο πριν το μεσημέρι επετράπη σε μικρές ομάδες ανθρώπων να εισέλθει στο κατάστημα. Δυστυχώς επικράτησε η απογοήτευση καθώς τα μόνα που υπήρχαν σε προσφορά ήταν παξιμάδια και απορρυπαντικά.

capital.gr