Τσαβούσολογου: Τα τελεσμένα των Ελλήνων δεν αλλάζουν τις τουρκικές θέσεις για το Αιγαίο
27/04/2018 16:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσαβούσολογου: Τα τελεσμένα των Ελλήνων δεν αλλάζουν τις τουρκικές θέσεις για το Αιγαίο

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων DHA o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως «η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για να δημιουργήσει τετελεσμένα, δεν θα αλλάξει ούτε τις θέσεις της Τουρκίας, ούτε θα αλλάξει την ύπαρξη των θεμάτων του Αιγαίου».

Ο Τούρκος υπουργός καλεί την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με ειρηνικό τρόπο και τονίζει πως: «περιμένουμε να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες. Εμείς ελπίζουμε από την Ελλάδα να συμπεριφερθεί στα πλαίσια της καλής γειτονίας.

Ο δημοσιογράφος Σεφά Καράχασαν ανέφερε πως «υπάρχει δήλωση Έλληνα πολιτικού ότι σε μια ώρα πάνε στην Άγκυρα»᾽ ο Τσαβούσογλου τόνισε πως «δεν γνωρίζω το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε ωστόσο πραγματικά η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στέλνει και μήνυμα της επιθυμίας της Τουρκίας να πέσουν οι τόνοι στο Αιγαίο: «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα».

eleftherostypos.gr